Apple, karma gerçeklik gözlüğünü WWDC etkinliğinde duyurabilir

Apple'ın uzun zamandır sızıntılara konu olan karma gerçeklik gözlüğünü WWDC etkinliğinde tanıtma için hazırlık yaptığı iddia edildi.

Apple’ın uzun zamandır sızıntılara konu olan karma gerçeklik gözlüğünü WWDC etkinliğinde tanıtma için hazırlık yaptığı iddia edildi. Cihazın Apple ekosistemine uyum sağlayacağı konuşuluyor

Reality Pro olarak adlandırılan cihazın ilk sızıntılarda Nisan ayında piyasaya sürüleceği konuşuluyordu. Gözlüğün donanım ve yazılım sorunlarını çözmek için ekstra geliştirme süresine ihtiyaç duyması nedeniyle tanıtım tarihi ertelendi.

Karma gerçeklik cihazının 3000 dolar civarında bir fiyata sahip olacağı konuşuluyor. Cihazın Apple tarafından geliştirilen yeni xrOS işletim sistemini kullanarak hem sanal gerçeklik (VR) hem de artırılmış gerçeklik (AR) deneyimleri sunması bekleniyor. Apple ile ilgili yaptığı sızıntılarla adından oldukça söz ettiren Mark Gurman, şirketin Reality Pro markalı cihazı az sayıda yüksek profilli geliştiriciyle paylaştığı ve bu kişilerin cihaza ayak uyduracak uygulamalar geliştirmeye başlayabileceklerinin ilk adımı olduğunu düşünüyor.

Tasarım açısından gözlük, Meta Oculus Quest gibi piyasadaki diğer kulaklıklara benzer bir yapıyla karşımıza çıkacak. Rakiplerine oranla daha şık bir tasarıma ve hafif bir yapıya sahip olacağı belirtiliyor. 3.000 piksele kadar iki adet yüksek çözünürlüklü mikro OLED ekranın sürükleyici bir görüntüleme deneyimi sağlayacağı düşünülüyor. Ayrıca çevresel görüş için yan tarafta ekstra bir ekranın da olabileceği iddia ediliyor.

2024 yılına doğru cihazın ucuz bir versiyonun da satışa sunulacağı gelen söylentiler arasında yer alıyor. Gözlüğün diğer Apple markalı ürünlerle beraber ortaklaşa çalışarak ekosistemin daha da genişlemesine ve interaktif bir hal almasına yardımcı olacağı düşünülüyor.

Güncel İçerikler