Afet sonrası alanında çözüm üreten girişimleri toplayan platform: Teknoloji Desteği

Startupfon tarafından hayata geçirilen ve bizim de desteklediğimiz Teknoloji Desteği projesi, ülkemizin başından geçen büyük afet sonrası alanında çözüm üreten girişimleri listeleyen bir web platformudur.

Teknoloji Desteği nedir?

Teknoloji Desteği projesi dahilinde, 6 Şubat 2023 tarihinde Türkiye’de meydana gelen büyük deprem felaketinde, arama kurtarma çalışmalarını yürüten yardım/destek ekiplerine, yetkili kurum ve kuruluşlara teknolojik alt yapıyla yardım sağlamayı amaçlıyan bir oluşumdur.

Kimler başvurabilir?

Kurucusu ya da yetkilisi olduğunuz teknoloji girişimleriniz ile, bölgede gerçekleştirilen ulaşım, organizasyon, altyapı, sağlık ve dağıtım gibi çeşitli alanlarda verebileceğiniz desteğin içeriğini belirten başvurunuzu yapabilirsiniz.

Oluşturulmuş olunan veri tabanında toplanan bilgiler ile Afad, Akut, Kızılay gibi yetkili arama kurtarma kuruluşları ve kamu kurumlarının yanı sıra destek ve yardım taleplerini karşılayabilecek sivil toplum kuruluşları ile iş birliği gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir.

Bu platform kar amacı gütmeden, imece usulü destek ağı yaratmak adına geliştirilmiştir.

Platformda şimdiden yerini alan girişimler: yardimyeri.com, hekimanne, kalacakyer.org, empactivo, microfon, yakinimibul.net, enerjipaketi.com, afethukuk.com, misafirol.org, rotap teknoloji.

Güncel İçerikler