Amazon, fiziksel market pazarında büyümeyi planlıyor

E-ticaret devi Amazon, birçok kişinin beğenerek kaşıladığı fiziksel mağaza pazarında varlığını büyütmek istediğini açıkladı.

E-ticaret devi Amazon, birçok kişinin beğenerek kaşıladığı fiziksel mağaza pazarında varlığını büyütmek istediğini açıkladı. 18 binin üzerinde kişiyi işten çıkarmasıyla beraber oldukça ses getiren şirket, büyüme planlarında bir değişiklik yapmıyor.

Amazon, 2017 yılında Whole Foods‘u 13.7 milyar dolara satın aldı. Şirketin fiziksel mağaza bölümü, toplam işin yüzde 3.4’ünü oluşturuyor ve Whole Foods’un satın alınmasından bu yana yalnızca yüzde 10 civarında büyüdü. Market pazarında henüz beklenen hakimiyet kuralamasa da çalışmalar sürüyor.

Amazon CEO’su Andy Jassy, market pazarı için hala erken aşamalarda olduklarını düşünüyor. Jassy, “2023’te, fiziksel açıdan büyük ilerlemek istediğimiz bir formata sahip olacağımızı umuyoruz. Çok fazla deney yapma ve bunu hızlı bir şekilde yapma geçmişimiz var.” dedi.

Amazon’un kısa süre önce duyurduğu işten çıkarmaların çoğu, market alanında gerçekleşti. Şirketin fiziksel perakende işi diğer pazarlarla da mücadele etti. Neredeyse bir yıl önce, Amazon, ABD ve Birleşik Krallık’taki tüm kitapçıları, 4 yıldızlı mağazaları ve pop-up mekanları kapattı. O zamanki amaç, fiziksel giyim mağazalarının yanı sıra işlerin market tarafına daha fazla odaklanmak oluyordu. Amazon, market genişleme planlarını yavaşlattığı için geçen çeyrekte 720 milyon dolar zarar etti. Şirketin bu konudaki bir diğer adımının ne olacağı merakla bekleniyor.

Güncel İçerikler