Amazon, Just Walk Out teknolojisini kullanan ilk kasa gerektirmeyen Whole Foods mağazasını açtı

Amazon, kasa gerektirmeyen "Just Walk Out" teknolojisini kullandığı ilk Whole Foods mağazasını açtı.

Amazon, kasa gerektirmeyen “Just Walk Out” teknolojisini ilk kez bir Whole Foods mağazasına getirerek müşterilerinin herhangi bir kasiyerle etkileşime girmek zorunda kalmadan alışveriş yapmalarını ve ürünleriyle mağazadan ayrılmalarına olanak tanıyor. Yenilenen mağaza 23 Şubat’ta Washington DC’nin 20 yılı aşkın bir süredir Whole Foods mağazasının bulunduğu Glover Park bölgesinde açıldı.

Amazon, giderek daha da büyüyen Amazon Go ve Amazon Fresh markalı mağazalarda kasiyersiz marketler işletiyor olsa da, bu teknolojiyi bir Whole Foods mağazasına ilk kez getiriyor. Amazon, Whole Foods market zincirini 2017’de 13,7 milyar dolara satın almıştı, ancak şimdiye kadar Amazon’un marka ile entegrasyonu yalnızca Prime aboneleri için indirimler ve ücretsiz teslimat gibi özelliklerle sınırlı kalmıştı.

Yaklaşık 2000 metre karelik mağazasıyla, Whole Foods Amazon’un kasiyersiz mağaza teknolojisini kullanan en büyük mağaza değil. Örneğin Bellevue, Washington’da “Just Walk Out” teknolojisine sahip 2400 metre karelik bir Amazon Fresh mağazası var. Ancak, Amazon teknolojisine öyle güveniyor ki, onu, yılların mağazası olan ve Amazon’un adının geçmediği Whole Foods’a getirmeye istekli. Amazon, teknolojiyi tüm Whole Foods mağazalarına eklemeyi planlayıp planlamadığı konusunda yorum yapmaktan kaçındı.

Mağazayı ziyaret eden bir New York Times muhabirine göre Whole Foods, tipik QR kodlarının yanı sıra giriş için Amazon’un avuç içi tanıma teknolojisine sahip. Mağazada hala, kasiyersiz teknolojinin nasıl çalıştığını açıklayan çalışanlar mevcut. Mağazada ayrıca, self servis ürünleri de bulunmakta. Örneğin müşterilerin kendi ekmeklerini dilimleyebilmeleri için ekmek dilimleyiciler mevcut.

Washington DC mağazası, Amazon’un daha önce kasiyersiz mağaza teknolojisini getirdiğini duyurduğu iki Whole Foods mağazasından biri. Diğer mağaza bu yıl Los Angeles bölgesinde açılacak.

Güncel İçerikler