Opera, ChatGPT’yi platformuna entegre ediyor

Popüler arama motoru Opera, yapay zeka destekli chatbot ChatGPT'yi tarayıcı sidebar'ına entegre etmeye hazırlanıyor.

Popüler arama motoru Opera, yapay zeka destekli chatbot ChatGPT‘yi tarayıcı sidebar’ına entegre etmeye hazırlanıyor. Bu sayede kullanıcıların arama yaparken yapay zeka desteğinden kolayca yararlanabiliyor.

Yapay zekanın kullanımı her geçen gün artıyor. Önceleri basit sesli asistanlar olarak hayatımıza giren bu teknoloji, şimdi ise işin her alanında bize yardımcı olan chatbotlar olarak karşımıza çıkıyor. Bu trendden yararlanmak isteyen büyük teknoloji firmaları şimdiden harekete geçti. Microsoft, ChatGPT’nin geliştirilmesine büyük yatırım yaptı ve bunu kendi ürünlerine entegre ederken, Google kendi sohbet robotu Bard’ı kullanmaya başladı. Şimdi Opera, ChatGPT’yi kenar çubuğuna (sidebar’a) yerleştiriyor. 

Opera’nın en işlevsel tarayıcılarından biri olduğunu hepimiz biliyoruz. Birçok farklı eklentiyle karşımıza çıkan uygulamanın daha da işlevsel olacağı belirtiliyor. Yeni ChatGPT eklentisiyle beraber gelen “Shorten” özelliğiyle beraber Microsoft’un Edge ile yaptığına benzer şekilde, şirketin yapay zeka araçlarını tarayıcısına entegre etmeye yönelik daha geniş planlarının bir parçası oluyor.

Opera’nın resmi YouTube kanalında paylaşılan kısa videoda da görebileceğiniz üzere ChatGPT’nin kullanımı oldukça kolay görünüyor. Adres çubuğunun sağ tarafında bulunan “Shorten” yani “Kısalt” butonunu seçerek özelliği aktif hale getirebilirsiniz. Oradan, ChatGPT’li bir kenar çubuğu soldan çıkarak görüntülediğiniz makalenin veya web sayfasının düzgün, madde işaretli bir özetini oluşturmasını sağlayabilirsiniz.

Opera’nın stratejik ortaklıklar ve yapay zeka ekosistemi başkanı Per Wetterdal yaptığı açıklamada, “Google Bard gibi çözümler için geliştirici programlarının hızla kullanıma sunulmasını görmekten heyecan duyuyoruz. Yeni deneyimler oluşturmaya ve kullanıma sunmaya başlıyoruz.” sözlerini kullandı.

Shorten özelliği henüz tüm kullanıcılar tarafından aktif edilmedi. İşlevselliğiyle öne çıkan özelliğin kısa zaman içerisinde tüm kullanıcılar için aktif edileceği düşünülüyor.

Güncel İçerikler