MediaTek, uygun fiyatlı akıllı telefonlar için Helio G36 işlemcisini tanıttı

MediaTek, bütçe dostu akıllı telefonlara güç verecek olan Helio G36 çip setini duyurdu.

Dünyanın en büyük mobil işlemci markalarından biri olan MediaTek, bütçe dostu akıllı telefonlara güç verecek olan Helio G36 çip setini duyurdu. Helio G35’in halefi olan işlemcinin giriş seviyesi modellerde kullanılması bekleniyor.

MediaTek Helio G36, TSMC’nin 12nm fabrikasyon sürecinden geçiyor. Yonga setinde, 2.2 GHz hızında çalışan sekiz çekirdekli Cortex-A53 yer alıyor. Grafik tarafında ise IMG PowerVR GE8320 kullanılıyor. Çip seti MediaTek HyperEngine 2.0 Lite oyun teknolojilerini bünyesinde barındırıyor. Resource Management Engine 2.0, GPU, CPU ve belleğin dinamik yönetimi ile sürdürülebilir performans sağlarken Networking Engine 2.0, kesintisiz hizmetler için daha hızlı yanıt ve daha iyi bağlantı sağlıyor.

MediaTek Helio G36, sorunsuz ekran kaydırma ve oyun deneyimi için 90 Hz yenileme hızına sahip Full HD+ çözünürlüklü ekranları destekliyor. Bokeh efektleri, MEMA 3DNR, çok çerçeveli gürültü azaltma ve daha fazlası gibi donanım tabanlı görüntüleme özelliklerinin yanı sıra iki 13 MP lensli çift kamerayı veya 50 MP’ye kadar tek sensörlü lens kullanımına izin veriyor. Çip üzerinde sistem, cihazların 30 fps’de 1080p videolar çekmesini de sağlıyor.

Bağlantı seçenekleri arasında MediaTek Helio G36, entegre çift bantlı WiFi 5, Bluetooth 5.0, Galileo, GLONASS ve GPS ile birlikte çift 4G VoLTE seçenekleri bulunuyor. Çip setinin ilk olarak hangi akıllı telefonda kullanılacağı henüz bilinmiyor. Helio G36’nın özelliklerine baktığımızda uygun fiyatlı ve giriş seviyesi akıllı telefonlarda kullanılacağı tahmin ediliyor. 

Güncel İçerikler