MediaTek, araçlar için yeni özellikler sunacak Dimensity Auto işlemcisini tanıttı

Akıllı telefon pazarının önemli işlemci üreticilerinden MediaTek, Dimensity Auto yonga setiyle otomotiv pazarında fark yaratmaya hazırlanıyor. Bu alanda fark yaratmak isteyen büyük markalar arasında MediaTek'in nasıl bir yol izleyeceği oldukça merak ediliyor. 

Akıllı telefon pazarının önemli işlemci üreticilerinden MediaTek, Dimensity Auto yonga setiyle otomotiv pazarında fark yaratmaya hazırlanıyor. Bu alanda fark yaratmak isteyen büyük markalar arasında MediaTek’in nasıl bir yol izleyeceği oldukça merak ediliyor.

Teknoloji devleri bu önemli pazardan pay alabilmek için ellerinden geleni yapıyor. Apple’ın CarPlay’i ve Google’ın Android Auto’su var. NVIDIA, ADAS yongaları ile de bu segmentte yer alıyor ve Qualcomm ayrıca araçlardaki medya ve diğer görevleri işlemek için yongalar sağlıyor. Bu nedenle MediaTek’in bu segmente girmesi oldukça normal görülüyor.

Xiaomi gibi yeni “akıllı araba üreticilerinin” yükselişiyle, firma bu kategoride güçlü bir tedarikçi olmaya hazır olmak istiyor. Yeni Dimensity Auto, akıllı araçlar için bir paket olarak duruyor. Firma, segmenti güç verimliliği ve performansla yenilemeyi vaat ediyor. İşlemci, bu segmentin geleceği için hepsi bir arada bir çözüm olarak geliyor. Birden fazla kategoriye ayrılıyor. Bilgi-eğlence için Dimensity Auto Cockpit bulunuyor. Firmaya göre dünyanın en hızlı akıllı kokpiti olacak. Çip, derin öğrenme ve görüntü işleme için yüksek performanslı yapay zeka çoklu işlemciler kullanıyor.

Yeni çip, son teknoloji 3nm işlemiyle birlikte geliyor. Ayrıca Auto Cockpit, 120 Hz’e kadar yenileme hızlarına sahip birden fazla HDR 8K ekranı destekleyip bir dizi akış ve kod çözme özelliğini bünyesinde barındırıyor. İşlemci, 5G NTN teknolojisi ve 5G RedCap ile bağlantıların sürekli olarak sürdürülebilir olması amaçlanıyor. Yonga setinde, kesin coğrafi konum belirleme için operatör birleştirme, Wi-Fi 7 desteği, çoklu çift Bluetooth ve GNSS desteği bulunuyor.

MediaTek, araçlar için bütünleşik bir sistem sunuyor. Şirket, otonom sürüş ile bir geleceğe hazır olan Dimensity Auto Drive özelliğini de işlemciyle beraberinde getiriyor. MediaTek, teknolojiyi sunmanın yanı sıra, anlaşmayı potansiyel ortaklar için cazip hale getirmeye devam ediyor. İşlemci ile ilgili özellikler, uzun vadeli olarak geliştiriliyor. Bu sayede markaların da MediaTek’in de emin adımlarla ilerlemesi amaçlanıyor.

Güncel İçerikler