Kalacak yere ihtiyacı olan depremzedeler ile evini paylaşmak isteyenleri buluşturan uygulama: Kanka Host

Geçtiğimiz hafta ülkemizin yaşamış olduğu ve yüzyılın olayı olarak nitelendirilen depremden dolayı, girişimcilerin birçoğu bu konuya yönelik çözümlerini yayınlamaya başladı. Toplamda 10 ili etkileyen afetten ötürü, yüzbinlerce vatandaşımız evini terketmek zorunda kaldı.

Betigül Erol ve Alara Er tarafından İTÜ Çekirdek’te geçtiğimiz günlerde hayata geçirilen kanka.host, kalacak yere ihtiyacı olan depremzedeler ile evini paylaşmak isteyenleri buluşturan yerli bir uygulamadır.

Web sitesini ziyaret ettiğinizde Kalacak Yere İhtiyacım Var ve Ev Sağlayabilirim olmak üzere iki buton sizi karşılıyor.

Bu içeriği okuyanlar hızlı bir şekilde kendini sorgulamalı ve evimde yer sağlayabilir miyim veya boşta bir evim var onu geçici süre kullanıma açabilir miyim? sorusunu çok hızlıca analiz etmelidir.

Veya eviniz hasar görmüş, ihtiyacınız olan biri de olabilirsiniz. Hemen formu doldurarak evinin kapılarını açan bir aileyle eşleşebilirsiniz.

Ülkemizin geçtiği ve belki de tarihin en zorlu olaylarından birini yaşarken, elimizden ne geliyorsa destek olmak, hem bu yaraları hızlıca sarar hem de ihtiyacı olanlara her türlü bu zorlu günlerde destek olmuş oluruz.

Güncel İçerikler