Huawei, Apple’ın Dynamic Island özelliklerinin bir benzerini geliştiriyor

Apple'ın iPhone 14 Pro modelleriyle beraber çentiği kaldırarak hayata geçirdiği Dynamic Island özelliğinin bir benzerini Huawei de geliştiriyor.

Apple’ın iPhone 14 Pro modelleriyle beraber çentiği kaldırarak hayata geçirdiği Dynamic Island özelliğinin bir benzerini Huawei de geliştiriyor. Delikli ekran tasarımı sunan cihazlar için yeni bir devrimin ortaya çıkacağı tahmin ediliyor.

Apple, FaceID, ön kamera ve sensörleri çentik yerine Dynamic Island’e entegre etti. Hem daha şık hem de ekran / kasa oranını artıran bu tasarım, kullanıcılar tarafından oldukça beğenildi. Bunu fark eden diğer markalar da Dynamic Island benzeri tasarımlar üzerinde çalışıyor.  Bu konuda çalışmalar yapan ilk marka ise Huawei oluyor.

iPhone 14 serisine benzer şekilde Huawei, Nova 11 serisi için yeni hap şeklindeki kamera ve sensörler alanına sahip bir tasarım sunacak. Huawei, delikli ekran tasarımı için farklı bakış açıları geliştiriyor. Bunlardan en popüler olanı ekranın sol üst köşesindeki tek delikli ya da hap şeklindeki kamera yerleşimi oluyor. Huawei ilk kez Apple‘ın Dynamic Island alanına benzer şekilde kameralarını ortaya konumlandıracak.

Huawei Nova 11 serisi, XMAGE kamera sistemini ortaya çıkaracak ve şirketin daha iyi bir fotoğrafçılık kullanıcı deneyimi sunmasına yardımcı olacak. Söz konusu Dynamic Island özelliğinin Apple’a benzer bir işlevsellik sunması bekleniyor. Bu alan için nasıl bir isim düşünüldüğü ise henüz bilinmiyor. 

Telefonun tasarımı dışında herhangi bir özelliği hakkında bir bilgi bulunmuyor. Diğer güncel Huawei modellerinde olduğu gibi akıllı cihazın HarmonyOS ile geleceği tahmin ediliyor. Global pazarlar için ise EMUI arayüzüyle geleceği muhtemel görünüyor. 

Güncel İçerikler