Instagram, doğrulanmış hesaplardan ücret almanın bir yolunu arıyor

Instagram, kullanıcıların mavi tik alarak platforma ödeme yapmalarını sağlayacak yeni bir sistem geliştiriyor.

Popüler sosyal medya uygulaması Instagram, en büyük rakibi Twitter gibi doğrulanmış hesaplardan ücret almayı planlıyor. Ortaya çıkan Instagram kodlarına göre uygulamada mavi tik ve diğer özelliklerin ücret dahilinde sunulma ihtimali bulunuyor.

Uygulamalar, artık kendi platformları üzerindne kullanıcıları hedefleyecek şekilde abonelik planları sunuyor. Twitter ile başlayan doğrulanmış hesaplar için ücret ödeme sistemi, ilk başlarda kullanıcılar tarafından oldukça tepkiyle karşılandı. Her ne kadar tepki çekse de birçok kişi Twitter Blue aboneliği satın aldı. Bunu fark eden Instagram da benzer bir rota üzerinde çalışıyor.

Bir geliştirici, yakın zamanda keşfedilen kod parçacıkları referansının açıkça “ücretli mavi rozete” ve yeni bir abonelik ürününe hazırlık yapıldığını keşfetti. Aynı referans, Facebook uygulamasının en son yapısında da yer almakta olduğu gibi ürün geliştirilmeye devam edilirse Meta’nın platformlarında ücretli doğrulamanın sunulabileceğini belirtiyor.

Keşif, daha önce Kasım ayında kullanıma sunulan uygulama içi planlama aracı ve daha yeni QR kod paylaşım özellikleri dahil olmak üzere bir dizi yeni Instagram özelliğini yayınlanmadan önce tespit eden geliştirici ve ters mühendis Alessandro Paluzzi tarafından yapıldı

Geliştirici , uygulamanın kodunda “IG_NME_PAID_BLUE_BADGE_IDV” ve “FB_NME_PAID_BLUE_BADGE_IDV” yazan satırları gösteren ekran görüntülerini de paylaştı. Meta gerçekten ücretli doğrulama geliştiriyorsa, Twitter’ın hatasını tekrarlamamanın bir yolunu bulması gerekiyor. Twitter doğrulama konusunda sorunlar yaşayabiliyor. Özellikle Instagram kullanıcıları, uygulamada mavi bir rozet almanın şu anda ne kadar zor olduğunu göz önünde bulundurarak profillerini doğrulamak için para vermeyi seve seve kabul edebilirler. 

Instagram cephesinden konuyla alakalı herhangi bir açıklama yapılmadı. Mavi tik için abonelik sistemi hayata geçirilirse kullanıcıların bir kısmı sevinirken bir kısmının ise olumsuz yorum yapacağı tahmin ediliyor.

Güncel İçerikler