OpenAI, ChatGPT için ücretli abonelik planını duyurdu

OpenAI, yapay zeka destekli chatbot'u ChatGPT için ücretli abonelik modeli ChatGPT Plus'ı duyurdu.

OpenAI tarafından geliştirilen yapay zeka destekli ChatGPT için ücretli abonelik planı geliyor. Ayda 20 dolar ödeyen kulanıcılar, ChatGPT Plus ile beraber yoğun saatlerde bile chatbot’a daha hızlı ve öncelikli olarak ulaşabiliyor.

Son ayların en çok dikkat çeken konularından biri olan chatbot’lar, birçok alanda hızlı ve doğruluk payı yüksek cevaplar verdiği için kullanıcıların vazgeçilmezi oluyor. Yapay zeka desteğine sahip chatbot teknolojisine yön veren OpenAı’ın ChatGPT’si ile beraber bu alanda çalışmalar yapan şirketler gün geçtikçe artıyor. Çinli arama motoru Baidu’nun ChatGPT’ye rakip olacak bir chatbot üzerinde çalıştığını daha önce sizlere aktarmıştık. ChatGPT’nin pazarda hakimiyeti hissedilirken bunun farkında olan OpenAI, ücretli bir sürümü piyasaya sürüyor.

İnsanlar ChatGPT’yi yine ücretsiz olarak kullanabilecek olsa da, ChatGPT Plus planıyla birlikte gelen bazı avantajlar da bulunuyor. OpenAI, abonelerin en yoğun zamanlarda bile chatbot’a genel erişimi olacağını söylüyor. Ayrıca yükseltmelere ve yeni özelliklere öncelikli erişimin yanı sıra ChatGPT’den daha hızlı yanıt sürelerinin elde edilmesi de sağlanıyor.

OpenAI, premium planın ChatGPT’yi herkesin kullanması için ücretsiz tutmaya yardımcı olacağını söylüyor. Buna ek olarak şirket, kullanılabilirliği artırmak için daha ucuz aboneliklerin yanı sıra alternatif iş planları ve veri paketlerini araştırıyor. Gelir konusunda şirketin bir diğer yardımcısı da Microsoft oluyor. Microsoft, ChatGPT’nin geliştirilmesi için OpenAI’a milyarlarca dolarlık yatırım yaptığını açıkladı. Bu yatırımla beraber şirketin daha da büyümesi ve chatbot’u geliştirmesi planlanıyor. 

Ücretli abonelik hizmeti, şimdilik sadece ABD’de kullanılabiliyor. Bekleme listesinde yer alan kişiler, kademeli şekilde premium sürümü kullanabilecekler. Şirket, planı yakın gelecekte diğer ülke ve bölgelerdeki insanlara da açmayı planlıyor.

Güncel İçerikler