Çin’in en büyük arama motoru Baidu, ChatGPT’ye rakip olmaya hazırlanıyor

Baidu, OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT'ye rakip bir chatbot üzerinde çalışıyor.

Çin merkezli arama motoru devi Baidu, OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT‘ye rakip olacak yapay zeka destekli chatbot’u geliştiriyor. ChatGPT’nin başarısının ardından birçok şirketin bu alana yöneldiği görülüyor.

Yapay Zeka (AI) teknolojisi bugün hayatımızın ayrılmaz bir parçası oluyor. Teknoloji meraklılarına yönelik dijital asistanlarla başlayan yolculuk, chatbot’larla devam ediyor. Son zamanların dikkat çeken trendi OpenAI tarafından geliştirilen yapay zeka destekli ChatGPT oluyor. Şirketin başarısı rakiplerini de etkileyerek yeni sohbet robotlarının geliştirilmesine yol açtı. Son raporlara göre, Baidu yapay zeka (AI) chatbot hizmeti başlatmayı planlıyor.

Asya’da popüler olan arama motoru, Mart ayında OpenAI’ın ChatGPT’sine benzer bir yapay zeka sohbet robotu hizmeti başlatmayı planlıyor. Yeni chatbot, bağımsız bir uygulama olarak sunulacak ve aynı zamanda arama motoruna da entegre edilecek.

Çin’deki sohbet robotları şu anda sosyal etkileşime odaklanırken ChatGPT, programlama ve makale yazma gibi daha profesyonel görevlerde daha iyi performans gösteriyor. Baidu, kullanıcılar arama isteğinde bulunduğunda chatbot tarafından oluşturulan sonuçları dahil etmeyi planlıyor. 

Baidu, gelir kaynaklarını yapay zeka teknolojisine doğru genişletmeye odaklandı. Buna bulut hizmetleri, çipler ve otonom sürüş yatırımları da dahil oluyor. Baidu, yapay zeka teknolojisinden yararlanarak gelir akışını çeşitlendirmeyi hedefliyor. Yakın zamanda bir geliştirici konferansında şirket, senaristlerin, illüstratörlerin, editörlerin ve animatörlerin yerini alacak şekilde tasarlanmış yapay zeka destekli üç “creators” tanıttı. Bu ilerlemeler, Baidu’nun yapay zeka teknolojisine olan bağlılığını ve çeşitli endüstrilerde devrim yaratma potansiyelini gösteriyor.

Güncel İçerikler