Yetenek teknolojisi girişimi UP School, ilk yatırımını Arya Women Investment Platform ve Boğaziçi Ventures’tan aldı

Yetenek teknolojisi girişimi UP School, Arya Women Yatırım Platformu liderliğinde Boğaziçi Ventures ve melek yatırımcıların katılımı ile ilk yatırım turunu tamamladı. Rol model kadın yazılımcılar yetiştirerek yetenek ve cinsiyet açığını kapatan UP School, teknoloji alanında fırsat eşitliği yaratmak için YGA bünyesinde kurulmuş bir etki girişimi.rrrr

Yetenek teknolojisi girişimi UP School, ilk yatırım turunu Arya Women Investment Platform liderliğinde; Boğaziçi Ventures, melek yatırımcılar Melih Ödemiş ve Erdal Durukan ile tamamladı.

Bir YGA girişimi olarak kadınlara meslek eğitiminde fırsat eşitliği sağlamak için kurulan UP School, teknoloji alanında açtığı eğitim programları ile kadın yazılımcılar yetiştirirken bir yandan da doğru pozisyon ile doğru adayı eşleştiren platformu sayesinde şirketlerin yetenek arayışına çözüm oluyor.

Sektördeki yetenek açığını yakından takip ederek ihtiyaç doğrultusunda program geliştiren ve yetenek yetiştiren UP School, aldığı yatırım ile yeni teknoloji alanlarında eğitimler açarak Avrupa başta olmak üzere global şirketlerin yetenek arayışına çözüm olmayı planlıyor. Yerel eğitim programlarının aksine global ölçekte yoğun ve pratik odaklı mesleki yetkinlik kazanımı sunan programlar, mezunların işe girdikleri şirketlerde ilk günden itibaren değer yaratmasını amaçlıyor.

Bugüne kadar 10 binin üzerinde başvuru alan UP School programlarının tamamlanma oranı yüzde 90’ın üzerinde. Topluluk odaklı öğrenme ve birebir mentorluk desteği ile sadece teknoloji değil özgüven eğitimleri de sunan programlar sayesinde kadınlar etkili iletişim, duygusal dayanıklılık, zaman ve enerji yönetimi, güven ikliminde grup çalışması, eleştirel düşünce ve yaratıcı problem çözme alanlarında da kendilerini geliştirme fırsatı buluyorlar. Bu program modeli sayesinde, dünyadaki diğer örneklerden ayrışıyor. Öğrenciler aynı zamanda Silikon Vadisi, İngiltere, Almanya ve Hollanda merkezli teknoloji şirketlerinde çalışan mentorlarla deneme mülakatları ile iş görüşmelerine hazırlanıyorlar.

UP School mezunlarının yüzde 70’inden fazlası eğitim aldıkları alanda teknoloji kariyerlerine başlıyor.

Bugüne kadar teknoloji, e-ticaret, bankacılık, fintech, otomotiv ve perakende sektörlerinde pek çok şirketi aradığı yeteneklerle buluşturan UP School, Google Developers ve Solana Foundation iş birlikleri ile Derin Öğrenme ve Web3 alanlarında da eğitim veriyor. Bir taşla iki kuş: Teknolojide kadın istihdamını arttırarak yetenek açığını kapatmak

Bugüne kadar veri bilimi, veri analizi, makine öğrenmesi, robotik süreç otomasyonu, mobil ve web yazılım geliştirme, blok zincir yazılım geliştirme alanlarında yetenek geliştirdi. Bundan sonraki süreçte de hem Türkiye’de hem de Avrupa’da teknoloji sektöründeki yetenek açığını yakından takip edip tam olarak ihtiyaç duyulan alanda yetenek geliştirmeye devam edecek.

Doğru işe, doğru eğitimle, doğru yetenek

Şirket aldığı yatırım ile veri analizi, makine öğrenmesi ve yapay zeka teknolojilerini kullanarak geniş ölçekte, daha fazla bilgi ile geçmiş programların sonuçlarından öğrenen ve doğru aday eşleştirmesi yapan bir platform geliştirmeyi planlıyor.

UP School Kurucu Ortağı Melike Aydın “Kadın hakkı, insan hakkıdır. Eşitliğin olmadığı hiçbir şirket, sektör ya da ülke gerçek potansiyeline ulaşamaz. Dünyada teknoloji alanında kadın istihdamı %30. Türkiye’de ise sadece %9. Biz Türkiye’nin her köşesinden potansiyeli yüksek genç kadınları keşfediyor, sektör ihtiyacına göre teknoloji alanında mesleki yetkinlikler kazandırıyor ve işe yerleştirerek kadın istihdamının artmasını sağlıyoruz.” dedi.

UP School Kurucu Ortağı Mina İlköz Demirtaş “Birbirine zıt iki sorun ile karşı karşıyayız: Genç işsizliği ve yetenek açığı. Biz doğru işe, doğru eğitimle, doğru yeteneği eşleştirerek çözüme dair bir umut ışığı yakaladık. Amerikan Çalışma Bakanlığı’nın yaptığı araştırmaya göre yanlış işe alımın maliyeti işverenin yıllık kazancının yüzde 10’una ulaşıyor. UP School eğitim boyunca aday ile ilgili toplanan performans verileri, eğitim ve staj geçmişi, kariyer hedefleri, teknoloji yetkinliklerini değerlendirilerek şirketler için yetenek eşleştirmesi yapıyor. Hızlı işe alım yapmak isteyen iş ortaklarımıza zaman kazandırıyoruz.” dedi.

Güncel İçerikler