Fintech uygulamalarına işlevsel özellikler katan Method, 16 milyon dolar yatırım aldı

Fintech uygulamalarına özellikler geliştiren Method, 16 milyon dolar yatırım aldı.

Bankacılık ve finans uygulamalarına geri ödeme, bakiye transferi ve fatura ödeme gibi işlevsel özellikler ekleyerek kullanımı kolaylaştıran Method, Seri A turda 16 milyon dolar yatırım aldı. Andreessen Horowitz liderliğinde düzenlenen tura Truist Ventures, Y Combinator, Abstract Ventures ve SV Angel katıldı.

2021 yılında kurulan girişim, kurucu ortaklardan Jose Bethancourt ve Marco del Carmen‘in borçların geri ödenmesine yönelik bir sistemi önceki şirketleri GradJoy’a entegre ederken yaşadıkları sorunu çözmek üzere hayata geçirildi.

Method, 2010 Dodd-Frank Yasasının bir parçası olarak yasayla çıkarılan tüketici kredisi erişim korumalarından yararlanarak çalışıyor. Kredi bürolarından ve kablosuz taşıyıcılar ve operatörlerden alınan kimlik doğrulama verilerini kullanarak finansal kurumların temel bankacılık sistemlerinden gelen gerçek zamanlı verilerle birleştiriyor. Method, bir kişinin yükümlülüklerini dünyadaki 60.000’den fazla kurumda harmanlayabiliyor. ABD’de bakiye transferleri, ödemeler, fatura ödemesi ve daha birçok işlevsel özellikler kolayca yapılabiliyor.

method

Girişim, 35 müşterisi ve 75.000’den fazla kullanıcısı olduğunu ve yıllık tekrar eden gelirinin yaklaşık 2.25 milyon dolar olduğunu iddia etti. Girişim, Plaid, MX, Spinwheel ve Dwolla gibi büyük isimlerle rekabet ederken özellikle platformun önümüzdeki birkaç ay içinde eş zamanlı kredi kartı işlemleri, anında bakiye transferleri ve gelişmiş canlı yayın dahil olmak üzere yeni özellikler sunacak. Bu sayede Method’un kendi alanını kendisinin oluşturduğu görülüyor. 

Method kurucu ortağı Mit Shah, “Şu anda, yeni çağdaki fintech’lerin altyapıya erişimi yok ve geleneksel finans kurumlarının tüketici kredisi hatlarındaki gerçek zamanlı verileri almak veya onlara çek yoluyla ödeme yapmak için ayarlanmış manuel süreçleri bulunuyor. Anahtar teslimi eş zamanlı veri ve ödeme operasyonlarımızla fintech’lere daha hızlı yenilik yapma ve daha büyük bankalarla rekabet etme yeteneği sağlıyoruz.” dedi.

Yeni yatırımın ürün geliştirmeye ve şirketin çalışan sayısını yıl sonuna kadar 8 kişiden 28’e çıkarmaya harcanmak için kullanılacağı açıklandı.

Güncel İçerikler