Amazon, RxPass servisiyle beraber reçeteli ilaçları evlere getiriyor

Amazon, hastaların ilaçlarını ayda sadece 5 dolara kapılarına kadar gelmesini sağlayan RxPass hizmetini piyasaya sürdü.

Amazon, ABD’de yer alan Prime aboneleri için RxPass adındaki servisiyle beraber reçeteli ilaçları evlere kadar gönderiyor. Abonelerin bu hizmetten yararlanması için ayda yalnızca 5 dolar vermesi gerekiyor.

Amazon, başlangıçta hizmetin 80 yaygın hastalık için olan ilaçları kapsayacağını söyledi. Hipertansiyon, antidepresan, anksiyete ve reflü gibi hastalıkların ilaçları servis aracılığıyla hastaların evlerine kadar gönderilecek.

Amazon Pharmacy Baş Tıbbi Sorumlusu Dr. Vin Gupta, ABD’de 150 milyondan fazla insanın halihazırda RxPass teklifindeki ilaçlardan bir veya daha fazlasını aldığını söyledi. Amazon’un bu hizmetiyle beraber sadece RxPass için ücret aldığı ilaçların ödemesinin ayrı olduğu da özellikle belirtiliyor. Geliştirilen sistem, günlük ev ihtiyacında kullandığımız uygulamaların ilaçlar için olan bir versiyonuna evriliyor.

Amazon platformundaki diğer birçok hizmette olduğu gibi, bu durumda da pazardaki ve özellikle sağlık hizmetlerindeki bir eksiklik üzerine giderek sunduğu işlevsel özelliği fiyatlandırmaya karşı dikkatli bir şekilde dengeliyor. Prime hizmetinin kolaylıkları ve maliyet avantajları bu boşluğu doldurmak için devreye giriyor.

Amazon Pharmacy başkan yardımcısı John Love, “Prime üyeler, reçeteli ilaçlar için şimdiden hızlı, ücretsiz teslimat alıyor. RxPass, Amazon Pharmacy ile tasarruf etmenin bir başka yolu oluyor. Uygun ilaçlar için ayda 10 dolardan fazla ödeyen herhangi bir müşteri, reçete maliyetlerinin %50 veya daha fazla düştüğünü görecek. Ayrıca eczaneye gitmek için işlerini aksatmayacak ve zamandan tasarruf edecek.” dedi.

Amazon, uzun yıllardır sağlık hizmetlerinde daha fazla çalışma yapmak için fırsatlar kolluyor. Yeni şirketler satın alıyor ve buna yardımcı olacak yeni hizmetler ve ürünler piyasaya sürüyor.

Güncel İçerikler