Sürdürülebilir çikolata girişimi Love Cocoa, 4.8 milyon euro yatırım aldı

Sürdürülebilir çikolata anlayışıyla insanları bilinçlendirerek özel çikolatalar üreten Love Cocoa, 4.8 milyon euro yatırım aldı.

Sürdürülebililirlik odağında yeni nesil çikolatalar geliştiren Love Cocoa, düzenlenen turda 4.8 milyon euro yatırım aldı. Tur, Grind, Plymouth Gin ve Betfair‘in arkasındaki yazar ve girişimci Richard Koch tarafından yönetildi.

Çikolata, dünyanın dört bir yanında keyif ve mutluluk veren bir lezzet olarak biliniyor. Bununla birlikte çikolata endüstrisi, sürdürülebilirlik (veya sürdürülebilirlik eksikliği) açısından pek de hoş olmayan bir itibar kazandı. İlerleyen süreçte çikolata eksikliğinin kapıda olduğu kaçınılmaz bir gerçek olarak görülüyor. 

Love Cocoa, bunu değiştirmek için piyasaya çıktı ve o zamandan beri insanlar ve çevre için sürdürülebilir ve etik değerleriyle tanınan bir çikolata markası haline geldi. Çikolata endüstrisinin öncülerinden birinin soyundan gelen James Cadbury tarafından kurulan girişim, çikolata işine yenilik getirmek için yatırım aldı.

Londra merkezli girişim, İngiltere’nin ilk posta kutusu dostu çikolata servisi olarak 2016 yılında hayata başladı. Artık hem lüks çikolata markası Love Cocoa hem de bitki bazlı yulaflı sütlü çikolata H!P Chocolate olarak geliştirildi. İşin merkezinde etik değerler bulunan her iki marka da ormansızlaşma ve iklim değişikliğiyle mücadele taahhütlerinin yanı sıra sürdürülebilir kaynaklı, köle içermeyen kakao ve plastik içermeyen ambalajları savunmasıyla tanınıyor.

Girişim ayrıca 2020 yılında satın aldığı her ürün için bir ağaç dikerek ‘Ağaç Dik’ taahhüdünü başlattı. Marka bugüne kadar Kuzey Afrika ve Doğu Kenya’da 1.5 milyondan fazla ağaç dikti. 

Love Cocoa kurucusu James Cadbury, “Richard ve ekibinin desteğini aldığım için çok mutluyum. Hem Love Cocoa hem de H!P Chocolate’ın stratejik gelişimini yönlendirmek ve onları rakip markalardan çikolata endüstrisinin güç merkezlerine taşımak konusunda onunla çalışmaktan heyecan duyuyorum.” dedi.

Richard Koch, “Love Cocoa ve H!P Chocolate, sürdürülebilir çikolata inovasyonunun ön saflarında yer alıyor. İşletmeyi inanılmaz yolculuğunun bir sonraki aşamasında desteklemeyi dört gözle bekliyorum.” dedi.

Girişim, bu yeni yatırımla çikolata endüstrisi için sürdürülebilirliği ve etik değerleri ön planda tutan yeni bir nesil geliştirmeye devam etmek istiyor. Yatırım, Love Cocoa markaları altında gerçek mekanda faaliyet gösteren mağazaların açılmasına yönlendirilecek. Bu sistem de ürünün perakendecilerle mevcut ortaklıkların ötesinde tüketiciler tarafından erişilebilir olacağı anlamına geliyor. Ayrıca vegan çikolata sunumunu daha fazla dağıtmak ve ekibi büyütmek için kullanılacak. 

Güncel İçerikler