Meta, Messenger için uçtan uca şifreleme ile beraber yeni özellikler getiriyor

Meta, birçok kullanıcı tarafından aktif olarak kullanılan Messenger uygulaması için uçtan uca şifreleme özelliğiyle beraber bir dizi yeni özellikleri kullanıcılarla buluşturdu.

Meta, dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma servislerinden biri olan Messenger için uçtan uca şifreleme özelliğini kullanıma sundu. Güvenlik önlemlerinin arttırıldığı bu özellikle beraber birbirinden farklı yeni özellikler de uygulamaya eklendi.

Geçtiğimiz aylarda Meta, Instagram DM’lerini Messenger’a bağlayan bir entegrasyon başlatmıştı. Messenger için çok sayıda ilgi çekici yeni özellik, şirket tarafından resmen onaylandı. Görüşmelerin güvenliği için uçtan uca şifreleme özelliği aktif edildi. Özel sohbet ifadeleri ve temaları için destek, bağlantı önizlemeleri ve durum aktifliği, öne çıkan yenilikler arasında yer alıyor. 

İşte öne çıkan özellikler:

  • Sohbet temaları: Listedeki ilk özellik Sohbet temaları oluyor. Uçtan uca şifreli sohbetlerde konuşmalarınızı kişiselleştirmenize ve geliştirmenize yardımcı olmak için şirket, sohbet temalarını ekledi. Uçtan uca şifrelenmiş sohbetler için artık statik renk ve gradyan temaları dahil olmak üzere temalar belirleyebilirsiniz.
  • Özel Sohbet Emojileri ve Tepkileri: Kullanıcılar artık uçtan uca şifreli sohbetlerdeki emojileri ve tepkileri tamamen özelleştirebilecek.

  • Grup profil fotoğrafları: Kullanıcılar artık farklı grup sohbetleri için farklı grup fotoğrafları seçebilecek.
  • Bağlantı önizlemeleri: Meta, kullanıcıların internet sitesini veya sayfayı gerçekten ziyaret etmeden önce bağlantının bir önizlemesini alabilmeleri için sohbetlere bağlantının bir önizlemesini oluşturuyor.
  • Aktif Durum: İnsanlar, ne zaman arayacaklarına karar vermelerine yardımcı olan bu özelliği kullanarak ne zaman çevrimiçi olduğunuzu görebiliyor. Gizliliğinizi artırmak istiyorsanız, bu seçeneği devre dışı bırakmaya da karar verebilirsiniz.
  • Android’de baloncuklar: Diğer uygulamaları kullanırken baloncukları kullanarak mesajları okuyabilir ve bunlara tepki verebilirsiniz. Etkinleştirildiğinde, yeni bir mesaj geldiğinde bir balon görünecektir.

Bu önemli özellikler, önümüzdeki günlerde daha geniş çapta erişilebilir hale gelmeden önce Meta tarafından daha fazla testten geçirilecek.

Güncel İçerikler