Karbondioksitten polyester üretmek isteyen Fairbrics, 22 milyon euro yatırım aldı

Sera gazı salınımını en aza indirerek sürdürülebilirliği artırmak isteyen Fairbrics, 22 milyon euro yatırım aldı.

Sürdürülebilir bir dünya için karbondioksitten polyester ve elyaf üreten Fairbrics, 22 milyon euro yatırım aldı. Girişim, European Union’s Horizon 2020 Research & Innovation Programme’dan 17 milyon euro ve Technology Upscaling Project’ten 5 milyon euro yatırım aldı.

2019 yılında Benoit Illy ve Tawfiq Nasr Allah tarafından kurulan Fairbrics, döngüsel üretim yaklaşımıyla CO2 emisyonlarını yüksek değerli polyestere dönüştüren bir teknoloji sunuyor. Şu anda girişim moda sektörüne odaklanacağını söylüyor. Fairbrics’in hali hazırda H&M, On-Running ve Aigle gibi şirketlerle çoktan stratejik ortaklıkları bulunuyor. 

Fairbrics’e göre, dünya çapında üretilen tüm tekstil ürünlerinin yüzde 60’ı ve moda sektöründen kaynaklanan sera gazı emisyonlarının üçte biri polyesterden kaynaklanıyor. Paris merkezli şirketin fark yaratmayı amaçladığı yer de tam olarak burası oluyor.

Girişimin kurucu ortağı ve CEO’su Benoit Illy, “Fairbrics, polyester üretmek için fosil kaynaklar yerine CO2 emisyonlarını kullanarak, en büyük global zorluklardan biri olan sera gazı (GHG) emisyonuna neden olan iklim değişikliğini ele alıyor. Bu yatırım, Fairbrics’in şimdiye kadar başardığı işlerin, bir araya getirdiğimiz konsorsiyumun kalitesinin ve teknolojimizin tekstil gibi çevreyi çok kirleten endüstrilere alternatif, çevre dostu ve ekonomik açıdan uygun bir çözüm sağlama konusundaki olağanüstü potansiyelinin güçlü bir takdiri olarak geliyor.” dedi.

Fairbrics, aldığı yatırımı teknolojisini ilerletmek için, ilk olarak 2024 yılına kadar 100 kg/gün pilot hattında ve ardından 2026 yılına kadar 1 ton/gün demonstrasyon tesisinde kullanacağını açıkladı. Proje, iklim değişikliğiyle mücadele etmek ve karbonsuzlaştırmayı hızlandırmayı amaçlıyor. Fairbrics, kıyafetlerin yanı sıra otomobil, paketleme ve spor malzemeleri endüstrilerini de hedefliyor.

Güncel İçerikler