Apple, çatlamaya dayanıklı katlanabilir ekran patenti aldı

Apple, katlanabilir akıllı telefonların ekranının çatlamasını engelleyecek yeni bir patent aldı.

Apple, katlanabilir akıllı telefon pazarındaki yükselişi fark ederek çatlamaya dayanıklı katlanabilir ekran patenti aldı. Şirketin bu segmentte ne zaman ürün tanıtacağı henüz bilinmezken çeşitli çalışmalar yaptığı görülüyor.

Apple‘ın katlanabilir akıllı telefonlara ilgi duyduğu uzun zamandır biliniyor. ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi tarafından verilen en son patent, çatlamaya karşı dayanıklı olacak şekilde tasarlanmış katlanabilir bir ekranı gün yüzüne çıkarıyor. Katlanabilir cihazlar için potansiyel bir tehlike olan kırılgan yapıya karşı Apple tarafından özel bir çözüm geliştirildiği ortaya çıktı.

US-20230011092-A1 numaralı patent, esnek bir alt tabaka, ince film transistör tabakası ve koruyucu tabaka dahil olmak üzere çok sayıda tabakadan oluşan bir ekranı gösteriyor. Koruyucu tabaka, ekranın hasara en açık kısmı olan esnek alt tabakada çatlakların oluşmasını önlemek için geliştiriliyor.

Apple, çatlamaya dayanıklı ekranın yanı sıra kendi kendini onaran bir ekran için de patent aldı. Bu teknoloji, ekranın katlanabilir cihazlarla ilgili başka bir yaygın sorun olan küçük çiziklerden kurtulmasını sağlıyor. Pek çok uzman, katlanabilir bir iPhone’un olası olmadığına inansa da, katlanabilir bir iPad modelinin de geliştirilebileceğine dair raporlar bulunuyor. Bu patentler, Apple’ın potansiyel olarak katlanabilir bir iPhone piyasaya sürmeden önce teknolojiyi denemesine ve iyileştirmesine olanak tanıyor.

Yakın gelecekte Apple’dan katlanabilir bir cihaz görmemiz muhtemel görünüyor. Kendi kendini onaran ekranlarla ilgili bu yeni patent ve önceki patentler, muhtemelen Apple’ın katlanabilir aygıtının geliştirilmesinde önemli bir faktör olacak. Katlanabilir form faktörüne daha fazla dayanıklılık ve güvenilirlik getirecek.

Güncel İçerikler