Sporcu sakatlıklarını erken tespit eden yerli girişim Aivisiontech, 3 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Sporcu sakatlıklarını kullandığı yapay zeka teknolojisi ve termal görüntüleme ile erken tespit eden yerli girişim Aivisiontech, 3 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldığını duyurdu.

Sporculara özel yapay zeka çözümleri üreterek onların daha az sakatlanmasını veya sakatlığın önlenmesini sağlayan yerli girişim Aivisiontech, yeni ai4sports ürünüyle 3 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldığını egirişim üzerinden duyurdu.

Yatırım turu adı açıklanmayan bir bankanın genel müdürü tarafından gerçekleştirildi. Adının açıklanmasını istediğinde de burayı güncelleyeceğiz.

Aivisiontech Elektronik Yazılım A.Ş., Konya Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Murat Ceylan, tarafından kuruldu. Daha sonrasında da Hulusi Berik ve Ali Aksakarya girişime hem yatırımcı hem de yönetici ortak olarak katıldı.

ODTÜ Teknokent’te kurulan daha sonra merkezini Konya Teknokent’e taşıyan Aivisiontech, Türk Telekom’un girişim hızlandırma programı Pilot’a da kabul aldı ve mezun oldu.

Yapay zeka çözümleri üreten Aivisiontech’in, ai4sports adında “Sporcu sakatlanmalarında kişiselleştirilmiş erken teşhis ve sakatlık önleme” yazılımı aynı zamanda ai4sportsW ürünüyle de Kadın sporcularda ve E-Spor alanında sahip olduğu çözümleri alanında ilk ve tek çözümler olarak dikkat çekiyor.

Problem nedir?

Futbolda sakatlanmaların takımlara yüksek maliyetler getirmesi ve bunların da önlenebilir olması, Doç. Dr. Murat Ceylan’ın bu alanda bir çözüm üretmesine ilham olmuş.

Girişimci, futbolda kas sakatlıklarının yüzde 90’ı, alt vücut sakatlıklarının yüzde 66’sı ve eklem sakatlıklarının yüzde 60’ının temassız gerçekleştiğini ve önlenebileceğini savunuyor.

Buradan da yola çıkarak bu girişimin temellerini atmış.

Peki ne çözüm sunuyor?

Aivisiontech, ai4sports ürünüyle termal görüntüleme ve yapay zeka kullanarak, 30 saniyeden daha kısa sürede sporcu sakatlıklarını erken tespit edebiliyor.

  • Termografi, deriden yayılan kızılötesi radyasyonu elektrik sinyallerine dönüştürerek görselleştiren klinik bir görüntüleme tekniğidir.
  • Çoğu tıbbi görüntüleme sistemi anatomik görüntüleme kullanırken, termografi fizyoloji ve fonksiyon görüntülemeye odaklanır.
  • Vücuttaki termal anormallikler tespit edilerek çeşitli hastalıklar ve fiziksel yaralanmalar belirlenir.

Galatarasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor’un da dahil olduğu Süper Lig takımlarıyla 2 sezon çalışılmış ve sakatlıkların yüzde 95’i önden doğru olarak tahmin edilmiş.

Girişimi yakından takip ediyoruz ve gelişmeleri oldukça da yer vermeye çalışacağız.

Güncel İçerikler