Shell, elektrikli şarj istasyonu kuran Volta’yı 169 milyon dolara satın aldı

Shell USA, elektrikli araçlara şarj ağı sunan Volta'yı 169 milyon dolara satın aldı.

Shell, elektrikli araçlar için şarj şebekesi oluşturan Volta‘yı 169 milyon dolar ödeyerek satın aldığını duyurdu. Anlaşmayla beraber Shell USA, Volta’nın hisselerini hisse başına 0.86 doları nakit olarak satın alacak. Kasım ayından bu yana 1 doların altında işlem gören Volta hisseleri, duyurunun ardından %0.73 yükselişe geçti.

2021 yılında özel amaçlı bir satın alma şirketi ile birleşerek halka açılan Volta, reklama dayalı bir iş modeliyle karşımıza çıkıyor. Şirket, şarj cihazlarını elektrikli araç sürücülerinin pillerini ücretsiz olarak şarj edebilecekleri alışveriş merkezlerine ve marketlere yerleştiriyor. Şarj cihazları, perakendecilerin ve tüketim malları şirketlerinin elektrikli araç kitlesine ulaşmak için reklam yapabileceği bir alan olan büyük medya ekranlarıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

Volta CEO’su Vince Cubbage, “Volta’nın bunu bağımsız olarak, zorlu piyasa koşullarında ve devam eden sermaye kısıtlamalarıyla yakalama yeteneği sınırlıydı. Bu işlem hissedarlarımız için değer yaratıyor ve istisnai çalışanlarımıza ve diğer paydaşlarımıza açık bir yol sağlıyor.” dedi.

Volta yönetim kurulu tarafından oybirliğiyle onaylanan anlaşma, elektrikli araçlara olan talep arttıkça elektrikli araç şarj altyapısına yatırım yapan enerji şirketlerinin son örneği oluyor. BP, Total ve Fransa’dan EDF, elektrikli araç şarj istasyonlarını satın alan petrol şirketlerinin büyüyen bir listesi arasında yer alıyor.

Satın almalar, Shell’in Shell markalı lokasyonlarda ve diğer yerlerde yaklaşık 90.000 elektrikli araç şarj portunu işletmesine ve roaming ortaklıkları aracılığıyla ilave 300.000 istasyona sahip olmasını sağlıyor. Şirket, 2025 yılına kadar dünya çapında 500.000 elektrikli araç şarj noktası çalıştırmayı ve kazanmayı hedefliyor.

Güncel İçerikler