Elektrikli otomobil üreticisi NIO ve Shell, sürücüler için şarj deneyimini kolaylaştırmak için iş birliği yapıyor

NIO ve Shell, daha fazla sürücünün elektrikli otomobile geçişine yardımcı olmak için stratejik bir işbirliğine imza attıklarını duyurdular.

Çinli elektrikli otomobil üreticisi NIO ve dünyaca ünlü enerji şirketlerinden olan Shell, sürücüler için şarj deneyimini kolaylaştırmak ve iyileştirmek amacıyla stratejik bir işbirliğine imza attıklarını açıkladı.

Anlaşma doğrultusunda NIO ve Shell, ortak markalı bir pil değiştirme istasyonu ağı geliştirecek. İki pilot tesisle başlayacak Çin’deki işbirliği doğrultusunda 2025 yılına kadar 100 pil değiştirme istasyonu kurulması planlanıyor. Avrupa’da işbirliği, 2022’de pilot istasyonlar inşa edilmesiyle başlayacak ve başarıya bağlı olarak hızla yayılacak. Geçtiğimiz yıl Avrupa’ya açılacağını açıklayan NIO ve Shell, Shell Recharge Mobility Service Provider‘ı (MSP) entegre etmek için işbirliği yaparak müşterilere Shell Recharge Solutions aracılığıyla Avrupa’nın en büyük elektrikli otomobil şarj ağlarından birine erişim sağlayacak.

Anlaşmaya göre, NIO ve Shell, daha fazla sürücünün elektrikli otomobile geçişine yardımcı olmak için küresel olarak her iki markanın gücünden ve tekliflerinden yararlanacak. 2014 yılında kurulan NIO, dünya çapındaki müşterilerine evde ve hareket halindeyken farklı ve kaliteli teklifler sunmayı hedefliyor.

Şanghay, Hefei, Pekin, Nanjing, San Jose, Münih ve Oxford dahil olmak üzere çok sayıda şehirde Ar-Ge merkezleri ve üretim tesisleri kuran NIO, SUV ES8, EP9, Coupe SUV EC6 ve sedan NIO ET7 dahil olmak üzere birçok elektrikli otomobilin üretimine ve piyasaya sürümüne imza attı.

Shell, dünya çapında yaklaşık 80 pazarda 46.000’e yakın hizmet istasyonu ile dünyanın en büyük mobilite perakendecisi olduğunu iddia ediyor. 2025 yılına kadar dünya çapında 500.000’den fazla elektrikli otomobil şarj noktası işletmeyi planlayan enerji şirketi, Çin’de halihazırda Shell servis istasyonlarında ve özel elektrikli otomobil Mobilite Merkezleri’nde 850’den fazla kamu şarj noktası işletiyor.

Güncel İçerikler