Uber, görme engellilerin kolayca taksi çağırması için BlindLook ile anlaşma yaptı

Uber, Blindlook iş birliği ile görme engelliler için hayatı kolaylaştıran Türkiye'deki ilk online mobilite uygulaması oldu.

Global teknoloji platformu Uber, görme engelliler için engelsiz bir dünyaya katkı sağlamak amacıyla BlindLook ile bir işbirliğine imza attı. Görme engelliler, Uber uygulaması üzerinden kimseye ihtiyaç duymadan taksi çağırabilecekler.

BlindLook, özgürlük tutkunu görme engelli Sadriye Görece ve seri girişimci Cihat Ersin Aydın tarafından kurulan bir sosyal girişim olarak lanse ediliyor. Kuruldu günden beri, 285 milyon görme engelliyi sosyal hayatta ve dijital dünyada özgürleştirmek amacıyla özgürlük teknolojileri geliştiriyor.

Girişim, teknolojinin gücüyle eşit ve engelsiz bir dünya yaratmayı hayal ediyor. Sunulan her ürün ve hizmeti, görme engelliler için tasarlanan sesli özgürlük dünya sayesinde daha erişilebilir hale getiriyor. BlindLook, 285 milyon görme engellinin her bir üyesi hayatta özgürce var olana kadar, çalışmaya devam etmeyi amaçlıyor.

İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya şehirlerinde bulunan tam ve kısmi görme engelli Uber kullanıcıları, BlindLook’un ses odaklı teknolojisi “Sesli Simülasyon” sayesinde Uber uygulamasını kolaylıkla kullanabilecekler.

Güncel İçerikler