Sağlık çalışanlarına yardımcı olan ShiftKey, 300 milyon dolar yatırım aldı

Sağlık çalışanlarına ihtiyaç duyan kurum ve kuruluşları sağlık uzmanlarıyla buluşturan ShiftKey, 300 milyon dolar yatırım aldı.

Sağlık çalışanlarını ve tesisleri açık pozisyonlarla birbirine bağlamaya odaklanan ShiftKey, 300 milyon dolar yatırım aldı. Lorient Capital tarafından yönetilen tura Ares Management Secondaries, Pantheon, Clearlake Capital ve Health Velocity Capital katıldı. Son yatırımla beraber girişimin değerlemesi 2 milyar doların üzerine çıktı.

2015 yılında faaliyetlerine başlayan girişim, sağlık alanında çalışan kişilerin kendi bölgelerinde günlük işler aramasına, bu işlere teklif vermesine ve programlarını oluşturmasına olanak tanıyan bir platform sunar. Bu sayede girişim hem sağlık çalışanlarının meslektaşlarıyla bir ağ oluşturmasını ve  istedikleri zaman çalışmalarını sağlıyor. Covid-19 pandemisiyle beraber artan sağlık ihtiyaçlarına gereken talebi karşılamak için uzman açığı her zaman yer alıyor. Shiftkey’in platformu, bu sorunu ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

shiftkey

ShiftKey kurucusu ve CEO’su Tom Ellis yaptığı açıklamada, “Hemşireler kendi şartlarına göre çalışmayı seçmeye devam ediyor. Temel pazar ürünümüzün yanı sıra planlama, ödemeler, eğitim ve akreditasyon gibi ek teknoloji ve araçları birleştirerek hemşireleri ve diğer lisanslı profesyonelleri güçlendirmeyi vizyon ediniyoruz. Bu hedefi paylaşan yatırımcılarımızın desteği için oldukça minnettarız.” dedi.

Lorient Capital’in yönetici ortağı David Berman, “ShiftKey, lisanslı profesyonellere ne zaman, nerede ve nasıl çalışmak istediklerini seçme özgürlüğü ve esnekliği sağlayarak işin geleceğini değiştiriyor. Yatırımcı tabanımızı, ShiftKey’in lisanslı çalışmanın geleceğini güçlendiren üstün teknoloji platformu olma yolundaki uzun vadeli stratejisi etrafında yeniden düzenlemekten heyecan duyuyoruz.” dedi. 

Dallas merkezli şirket, ülke genelinde 10.000’den fazla tesiste binlerce lisanslı sağlık uzmanıyla çalıştığını söyledi.

Güncel İçerikler