Amazon, Prime üyeliğinin ucuz bir versiyonunu test ediyor

Amazon, Prime hizmetinin daha uygun fiyatlı versiyonu Prime Lite için test çalışmalarına Hindistan'da başladı.

Amazon, kullanıcılarına çeşitli avantajlar sunduğu Prime aboneliğinin daha ucuz olan bir planını test ediyor. Hindistan’da yapılan testlere göre müşteriler, iki günde ücretsiz teslimat ve reklam destekli Prime Video gibi popüler avantajlara daha düşük bir fiyata erişim sağlıyor.

Prime Lite adı verilen yeni abonelik, adından da anlaşılacağı üzere özelliklerin kısılmış halini kullanıcılarla buluşturuyor. Seçili kullanıcılar için Prime Lite, yıllık 12 dolar (999 Hindistan rupisi) indirimli fiyatla sunuluyor. Bu, yılda 18 dolar (1499 Hindistan rupisi) veya aylık 2.20 dolar (179 Hindistan rupisi) olarak fiyatlandırılan normal Prime üyeliğine uygun fiyatlı bir alternatifi oluyor.

Amazon‘un Prime üyeliği, 2016’dan beri Hindistan’da yer alıyor. Bir süredir yıllık 12 dolar olarak fiyatlandırılan üyelik, Aralık 2021’de fiyatını 18 dolar oldu. ABD’de Prime aboneliği yıllık 139 doları veya aylık 14.99 dolar alternatif fiyatlarıyla kullanıcılara sunulduğu biliniyor. 

Amazon, Prime Lite üyeliğinin avantajlarını Hindistan web sitesinde listeledi. Yeni teklif, Amazon’un Hindistan’da Prime Gaming’i piyasaya sürmesinden sadece haftalar sonra geliyor. Oyun odaklı hizmet, Amazon Prime ve Prime Video abonelerini tamamlayıcı nitelikte oluyor.

Prime Lite paketinde, normal Prime aboneliğine oranla çeşitli farklılıklar yer alıyor. Yukarda da bahsettiğimiz gibi kargoların 2 günde teslim edilmesi ve reklamlı Prime Video ile beraber Prime Music, EMI, Prime Gaming ve ücretsiz birçok e-kitaba erişim sağlanamıyor. 

Amazon Prime Lite şu an için sadece sınırlı sayıda kişi tarafından test ediliyor. Test sürecinin tamamlandıktan sonra herkese açılıp açılmayacağı hakkında herhangi bir bilgi bulunmuyor. Amazon Prime aboneliğinin ülkemizde aylık 7.90 TL olduğunu düşünürsek Lite aboneliğinin açılmasıyla beraber nasıl bir yol izleneceği oldukça merak ediliyor.

Güncel İçerikler