Enerjisa Enerji, Plug and Play ile beraber Silikon Vadisi’ne giriş yapıyor

Enerjisa Enerji, insanı ve teknolojiyi odağına alarak daha akıllı ve yeşil bir dünyaya katkı sunmak için çalışmaları devam ederken Silikon Vadisi'ndeki girişimler ve şirketler için en büyük küresel inovasyon platformu olan Plug and Play ile iş birliğine imza attı. Atılan imza ile Enerjisa Enerji, Türkiye’de faaliyet gösteren Plug and Play’in İstanbul Ofisi Akıllı Şehirler Dikeyin kurucu üyelerinden biri olurken bu girişimle beraber ekosistemindeki bilgi ve deneyim alışverişini hızlandırarak sahada proje, iş birliği ve yatırım fırsatları yaratmayı hedefliyor.

Etki odaklı bir sürdürülebilirlik yaklaşımı ile Enerjisa Enerji, İstanbul’da gerçekleştirilen törenle Silikon Vadisi’ndeki girişim ve şirketler için en büyük küresel inovasyon platformu olan Plug and Play ile yeni bir iş birliğine imza atttı. İş birliği kapsamında Plug and Play İstanbul Ofisi’nin Akıllı Şehirler dikeyinin kurucu üyelerinden biri oldu.

Sürdürülebilirliği stratejisinin merkezine koyarak insan ve teknoloji odağıyla daha akıllı ve yeşil bir dünyaya katkı sunmak için projeler üreten Enerjisa Enerji, tüm paydaşları için değer yaratacak düşünce ve girişimleri hayata geçirecek iş birliklerine devam ediyor.

Platform; akıllı şehirler, sürdürülebilirlik, enerji, sağlık, nesnelerin interneti, tedarik zinciri, fintech gibi farklı konu başlıkları üzerinde çalışırken üyesi olan şirketlere dünya çapında potansiyel iş birlikleri için network ağı sunuyor. Tören, Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar ile Plug and Play Türkiye ve EMEA Bölge Direktörü Lale Can Gözübüyük’ün katılımıyla gerçekleştirildi.

Yaratıcı teknolojik çözüm arayışlarına odaklanıyoruz

Törende konuşan Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar,“Enerjisa Enerji olarak bir yandan Türkiye’nin enerji dönüşümüne öncülük edip müşterilerimizin hayatlarını dönüştürüyoruz ve onları geleceğe hazırlıyoruz. Öte yandan kendi ekosistemimizi de genişleterek ürettiğimiz projeler ile Türkiye’nin dört bir yanında daha fazla insana daha iyi bir gelecek sunabilmek için çalışmalarımıza var gücümüzle devam ediyoruz. Plug and Play ile olan iş birliğimiz sayesinde Enerjisa Enerji, dünyanın en büyük şirketlerini bir araya getiren inovasyon platformuyla bulunduğu sektörde yeni fikir ve girişimler bulmaya, yaratıcı teknolojik çözüm arayışlarına odaklanacak.” dedi.

Plug and Play Türkiye ve EMEA Bölge Direktörü Lale Can Gözübüyük“Türkiye’de enerji denince akla gelen ilk şirketlerden olan Enerjisa’nın da ekosistemimize dahil olmasından onur duyuyoruz. Enerjinin geleceği, dünya gündeminin odağındayken bu konuda strateji oluşturmak sadece enerji şirketleri için değil, devletler için de bir öncelik durumuna geldi. Plug and Play olarak yeni nesil enerji alanında globalde 50’den fazla lokasyonda, yüzlerce paydaşla pek çok açıdan geleceği tasarladığımız çalışmalar yapmaktayız. Artık Enerjisa ile birlikte başarabileceklerimizin bilinciyle çok heyecanlıyız. Yakın zamanda başarı hikayelerimizi sizlerle paylaşacağımıza eminim.” şeklinde konuştu.

Plug and Play, iş geliştirme odaklı girişim hızlandırma programıyla Fortune 500 şirketlerine inovasyon danışmanlığı sağlıyor. Global olarak ağında 50.000’den fazla girişime sahip olan platformda, bunlardan 30’u ‘değerlemesi 1 milyar doların üzerinde olan startup’ olarak ifade edilen ‘unicorn’ konumunda. 500’den fazla kurumla iş birliği yapan Plug and Play, yılda 70’ten fazla hızlandırma programı düzenliyor. Plug and Play, dünya genelinde 40’tan fazla lokasyonda, 700’den fazla çalışanıyla 20’nin üzerinde sektöre hizmet veren platform ağı sayesinde, kurulduğu günden bu yana 2000’den fazla girişimciye toplam 10 milyar dolarlık yatırımı mümkün kıldı. Plug and Play’in üzerinde çalıştığı programların başında, “akıllı şehirler, sürdürülebilirlik, enerji, sağlık, nesnelerin interneti, tedarik zinciri, fintek, sigorta, tarım, seyahat, emlak, marka yönetimi, yiyecek içecek, kurumsal teknolojiler, covid-19” gibi konular yer alıyor.

Güncel İçerikler