Beyin tümörünü tedavi etmeyi amaçlayan QV Bioelectronics, 2.2 milyon euro yatırım aldı

Beyin tümörü ile ilgili sağlık sorunu yaşayan kişilere çözümler sunmayı amaçlayan QV Bioelectronics, Seri A öncesi turda 2.2 milyon euro yatırım aldı.

Beyin tümörleri için yenilikçi tedaviler geliştiren QV Bioelectronics, Seri A öncesi turda 2.2 milyon euro yatırım aldı. Science Angel Syndicate ve Fink Family Office tarafından yönetilen tura Northern Gritstone, Elbow Beach Capital ve mevcut yatırımcılar SOSV ve Catapult Ventures‘ın katıldı. 

Chrisopther Bullock ve Richard Fu tarafından 2018 yılında kurulan QV Bioelectronics, ürünü GRACE ile kanser tedavisinde implante edilebilir biyoelektronik kullanımına öncülük ediyor. Cihaz, beyin tümörü hastalarına daha uzun ve kaliteli yaşam sunmayı amaçlıyor. 

Kanser araştırmaları ve biyotıp alanındaki birleşik uzmanlıklarına dayanan girişimin temelini oluşturan teknoloji, gelişmekte olan gelişmiş malzemelerin, hassas onkolojinin ve cerrahi yeniliğin kullanımını birleştiriyor. GRACE, hasta güvenliğini en üst düzeye çıkarmak için halihazırda ameliyat olmakta olan hastalara yerleştirilmek edilmek üzere ayarlanıyor.

Fink Family Office’den Stanley Fink, “QV bio’nun son turuna yatırım yapmaktan heyecan duyuyorum. On yılı aşkın süre önce bir beyin tümöründen mustarip biri olarak bu yatırımı yapmak, empati yapmamı sağlıyor. Diğer kanserlerdeki ilerlemelere kıyasla son on yılda beyin kanseri sağ kalım oranlarında sınırlı ilerleme oldu. QV bio’nun bu boşluğu kapatmaya yardımcı olacağını umuyorum.” dedi.

Northern Gritstone CEO’su Duncan Johnson, “QV Bioelectronics, Northern Gritstone’un kendisini desteklemeye adadığı İngiltere’nin kuzeyindeki öncü startup’ların bir örneği oluyor. Tıbbi cihazları, beyin tümörü olan milyonlarca insanın hayatını iyileştirme potansiyeline sahip inovasyonun öncüsüdür. Bu yatırım, girişimi klinik deneylere bir adım daha yaklaştırıyor ve araştırmasını gerçeğe dönüştürüyor.” dedi.

Yatırım, klinik geliştirme aşamasına girmeden önce cihaz tasarımının tamamlanmasının yanı sıra implantın güvenliğini ve etkinliğini değerlendirmek için klinik öncesi çalışmalar yapmak için kullanılacak. 

Güncel İçerikler