Kullanıcıların kolektif olarak yatırım yapmasını sağlayan fintech girişim Hedge, Startupfon’dan yatırım aldı

Startupfon, kullanıcıların kolektif olarak yatırım yapmasını sağlayan yeni nesil fintech platformu Hedge’e yatırım yaptı.

Kyle Al-Rawi ve Yash Khandelwal tarafından 2021 yılında kurulan fintech girişim Hedge, yerli fon şirketi Startupfon‘dan yatırım aldı. Yatırımla ilgili finansal detaylar paylaşılmadı.

Yatırım fonlarına bireysel ve kolektif yatırım yapma imkanı sunan Hedge, platformu yatırımcıların kendi oluşturdukları toplulukla birlikte yatırım yapmalarına, yeni yatırım yolları öğrenmelerine ve büyümelerine olanak sağlamaktadır.

Hedge, nitelikli yatırımcılar harici toplu ve grup yatırımlarının yapılamaması ve varlık eşitsizliği yüzünden 100 milyondan fazla kişinin yatırım dünyası dışında kalması problemleri üzerine odaklanmaktadır. Hedge kurmuş olduğu platformu aracılığıyla yatırımcılara üç başlıkta güncel ve demokratik çözümler sunmaktadır.

  • Topluluk bulma: Yatırımcı toplulukları, işbirliği için ve yeterince temsil edilmeyen kullanıcıların yatırım yapmaya başlaması için güvenli alanlar sağlar.
  • Arkadaşlarınla beraber yatırım yapma: Yatırım fonlarına yatırımcıların kendi oluşturdukları toplulukla birlikte kolektif yatırım yapma imkanı sunar.
  • Web2 & Web3 yatırımları: Borsa, opsiyon, kripto ve NFT yatırımları yapma imkanı sunar.

Hedge kurucuları, platformu şu anda kurmalarının arkasındaki sebebin borsaya yükselen ilgi olduğunu belirtmiştir. Amerika’da son 18 ayda 25 milyondan fazla kişi borsa yatırımcısı olurken eski yatırımcı profiline kıyasla yeni borsa yatırımcıları daha genç, küçük yatırımcı, iş birliğine yatkın ve sık işlem yapan profilden oluşmaktadır.

Misyonunu herkesin iş birliği yapabileceği, kapsayıcı ve demokratik olarak yatırımı yeniden icat etmek olarak tanımlayan Hedge, Startupfon, ODX Accelerator, Firstminute Capital, Starting Line VC, Bain Ventures Scout ve Republic gibi önde gelen yatırımcılardan tohum yatırım almıştır.

Hedge kurucusu Kyle Al-Rawi, yasal onay sürecinin normalde 2-3 yıl sürdüğünü ancak başvuru süreçlerini 11 ayda bitirdiklerini ve yatırım sonrası gelişmelerinden çok memnun olduklarını dile getirdi. Önümüzdeki çeyrekte lisanslama sürecini tamamlamaya ve beta lansmanına odaklanacaklarını açıklayan Kyle, aynı zamanda yeni dönemde yeni iş birliği anlaşmaları duyuracağını belirtti.

Hedge’in global yatırımcıları arasında yer alan Startupfon’un kurucusu Gülsüm Çıracı, verdiği demeçte; “Startupfon olarak fintech yatırımlarını önemsiyoruz. Hedge, yatırım dünyasında var olan küçük yatırımcıları sistemin dışında bırakılması gibi büyük bir soruna, kolektif yatırım platformuyla efektif bir çözüm yolu sunuyor. Hedge’in kapsayıcı ve yatırımı demokratikleştirme misyonunun ekibi liderliğe taşıyacağına inanıyoruz.” dedi.

Güncel İçerikler