BioNTech, yapay zeka odaklı InstaDeep’i 680 milyon dolara satın aldı

Özlem Türeci ile Uğur Şahin tarafından kurulan BioNTech, yapay zeka odaklı çalışmalar yapan InstaDeep’i 680 milyon dolara satın aldı.

Almanya merkezli ve kurucuları arasında Özlem Türeci ile Uğur Şahin’in bulunduğu biyoteknoloji şirketi BioNTech, yapay zeka üzerine çalışmalar yapan InstaDeepi 680 milyon dolara satın aldığını açıkladı. Bu satın alımın sonucunda şirket, InstaDeep’in teknolojisini hastalıkları analiz etmek için kullanacak. 

2014 yılında Karim Beguir ve Zohra Slim tarafından kurulan InstaDeep, geçen senin ocak ayında Alpha Intelligence Capital ve CDIB liderliğindeki Seri B yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı. BioNTech, Chimera Abu Dhabi, Deutsche Bahn’s DB Digital Ventures ve Google’ın da dahil olduğu katılımcı yatırımcılar arasında bulunuyordu. 

Yapay zekayı kurumsal ortamdaki uygulamalara entegre etmek için gelişmiş makine öğrenimi tekniklerini kullanan Tunus ve Londra merkezli kurumsal yapay zeka girişiminin Paris, Tunus, Lagos, Dubai ve Cape Town’da ofisleri bulunuyor. 

2019’da InstaDeep, yeni immünoterapiler geliştirmek için yapay zeka ve makine öğrenimindeki en son gelişmeleri uygulayacakları ortak bir yapay zeka inovasyon laboratuvarı başlatmak için BioNTech ile çok yıllık stratejik bir iş birliği kurdu. Bu satın alma, InstaDeep’in BioNTech’te yapay zeka ve ML etrafında büyüyen bir girişim portföyünün merkezi haline geldiğini gören uzun vadeli ortaklığın bir sonucu oluyor. 

BioNTech, kanser hastaları için kişiselleştirilmiş ilaçlar oluşturmak için hesaplamalı çözümler kullanmayı planlıyor. Şirketin kurucu ortağı ve CEO’su Uğur Şahin, “InstaDeep’in satın alınması, dijital dünyanın hızla gelişen yapay zeka yeteneklerini teknolojilerimize, araştırmalarımıza, ilaç keşfimize, üretimimize ve dağıtım süreçlerine entegre etmemizi sağlayacak. Amacımız, BioNTech’i yapay zekanın işimizin tüm yönlerine sorunsuz bir şekilde entegre edildiği bir teknoloji şirketi yapmak.” dedi. 

BioNTech, satın alımla beraber InstaDeep’in makine öğrenimini hastanın kanserine göre uyarlanmış kişiselleştirilmiş tedaviler geliştirmekle beraber ilaç keşif sürecini iyileştirmek için kullanmayı planlıyor.

Güncel İçerikler