Yapay zeka destekli sağlık teknolojileri geliştiren Volta Medical, 36 milyon euro yatırım aldı

Kalp rahatsızlığı yaşayan kişilerin tedavi sürecine yardımcı olmak için yapay zeka destekli çözümler geliştiren Volta Medical, 36 milyon euro yatırım aldı.

Ritm bozuklukları kalp atışının düzensizleşmesini çözmeyi amaçlayan Volta Medical, düzenlenen Seri B turda 36 milyon euro yatırım aldı. Vensana Capital tarafından yönetilen tura Lightstone Ventures ve mevcut yatırımcı Gilde Healthcare katıldı. Girişimin aldığı toplam yatırım 70 milyon euro’nun üzerine çıktı.

2016 yılında Julien Seitz, Théophile Mohr Durdez ve Clément Bars tarafından kurulan Volta Medical, hastalar için klinik sonuçları iyileştirmek amacıyla aritmi tedavisi (Ritm bozuklukları) prosedürleri sırasında kardiyak elektrofizyologlara yardımcı olmak için yapay zeka yazılımı geliştiriyor. Girişim, yüksek veri koruma standartlarına sahip veri odaklı tıbbi cihazlar geliştirerek kardiyak aritmi yönetimini iyileştirmeyi hedefliyor.

Girişimin ilk ürünü VOLTA VX1, kardiyologlara dağınık elektrogramlar adı verilen spesifik anormal elektrogramların gerçek zamanlı olarak tanımlanmasında yardımcı oluyor. FDA tarafından onay aldığı için de ürünün oldukça güvenli olduğu görülüyor.

Volta Medical CEO’su ve kurucu ortağı Theophile Mohr Durdez, “Kalıcı ritm bozukluğu olan hastalar için kardiyak ablasyon prosedürlerinde kesinliği ve tutarlılığı geliştirmeye yönelik kritik bir ihtiyaç bulunuyor. Bu hastaların yarısı tekrar tedavilere ihtiyaç duyduğundan, doktorların hastalığı daha iyi anlaması ve hasta sonuçlarını büyük ölçüde iyileştirmesi için araçlara ihtiyacı bulunuyor. VOLTA’nın VX1’inin tam da bunu tutarlı ve tekrarlanabilir bir şekilde yapma potansiyeline sahip olduğuna inanıyoruz. Ürünlerimizi daha fazla doğrulamak ve dünya çapında erişimi genişletmek için ortaklık kurarken destekleri ve güvenleri için Vensana, Lightstone ve Gilde ekiplerine çok minnettarız.” dedi. 

Vensana Capital’in kurucu ortağı Justin Klein, “Ekibin ürünlerini çok sayıda yüksek kaliteli klinik deneye yatırım yaparak doğrulama taahhüdünü alkışlıyoruz. Volta’nın yenilikçi yapay zeka yazılımının bu zorlu prosedürlerin etkinliğini ve verimliliğini dönüştüreceğinden eminiz.” dedi.

Fransa merkezli girişim, fonları yeni ürün geliştirmeyi hızlandırmak, ek klinik deneyleri desteklemek, ABD’de satış yapmaya başlamak ve daha fazla yasal onay almak için kullanacağını açıkladı.

Güncel İçerikler