Obeziteyle mücadele etmeyi amaçlayan Beyondbmi, 525 bin euro yatırım aldı

Obezite ile beraber sağlık sorunları yaşayan kişilere destek olan Beyondbmi, 525 bin euro yatırım aldı.

Sağlıklı yaşam için obezite sorununu çözmeyi amaçlayan Beyondbmi, tohum öncesi turda 525 bin euro yatırım aldı. Tura, John Purdy, Eoghan Quigley, Conor Sheahan, Paddy Dillion ve Declan Magee katıldı.

2022’de kurulan Beyondbmi, müşterilerinin sürdürülebilir bir şekilde uzun vadeli kilo vermelerini ve sağlık kazanmalarını sağlamak için önde gelen tıbbi kilo yönetimi uzmanları tarafından tasarlanan 12 aylık bir kilo yönetimi programı geliştirdi. Girişim, ayrıntılı değerlendirmeler, ilaçlar, diyet planı ve davranışsal sağlık düzenlemeleri içeren, kişiye özel tedavi planları oluşturmak için en son bilimsel araştırmaları ve terapileri kullanıyor.

Beyondbmi, Harriet Treacy ve ürün tasarımcısı Peter Lumley tarafından dünyanın önde gelen obezite bilimcileri ve Werd Al-Najim ile Alex Miras dahil olmak üzere kıdemli ekip üyelerinin desteğiyle kuruldu.

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre, nüfusun %60’ından fazlasının fazla kilolu veya obezite ile yaşadığı ve bunlarla doğrudan bağlantılı 220 sağlık komplikasyonu olduğu tahmin ediliyor. Girişim, araştırmalara göre kilo yönetimi konusunda uzun vadeli etkisiz bir yaklaşım olan ‘daha az ye, daha çok hareket et’ şeklindeki modası geçmiş yaklaşıma bilimsel temelli bir alternatif sağlamayı amaçlıyor.

Beyondbmi’nin kurucu ortağı Harriet Treacy, “Pratik bir doktor olarak, aşırı vücut yağının doğrudan bir sonucu olduğunun farkında olmadıkları sağlık sorunları yaşayan yüzlerce hastayı tedavi ettim. Yüksek tansiyon, tip 2 diyabet, anksiyete ve depresyon gibi durumlar ve giderek artan şekilde kısırlık gibi kadın sağlığı sorunlarını da gördüm. Şimdiye kadar, kilo sorunlarını yönetmek için yönlendirebileceğim, tıbbi olarak kanıtlanmış birkaç çözümüm oldu. Bu, obezite bilimine dayalı bir çözümü nasıl tasarlayabileceğimizi anlamak için global obezite uzmanlarıyla zaman geçirmeme neden oldu.” dedi.

Yeni yatırım, Beyondbmi platformunun başlatılması ve aşırı kiloyla yaşayan insanlara doktor reçeteli kilo verme ilaçlarına, beslenme terapisine ve bire bir sorumluluk koçluğuna erişim sağlayarak analizler ve sonuçlarına ulaşmak için kullanılacak.

Güncel İçerikler