İnsansız hava araçları geliştiren Altitude Angel, 5 milyon dolar yatırım aldı

Droneların hayatımıza entegre olmasını amaçlayan Altitude Angel, telekominikasyon şirketi BT Group'tan 5 milyon dolar yatırım aldı.

Geliştirdiği teknolojiyle insansız hava araçları için yenilikçi üzerinde çalışan Altitude Angel, düzenlenen turda 5 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım, BT Group‘un Dijital birimindeki kuluçka ekibinden geldi.

2014 yılında Richard Parker tarafından kurulan Altitude Angel, güvenilir veri ve hizmetleri hızlı ve kolay bir şekilde entegre etmek için UTM/U-Space çözümlerinin kullanılmasını veya oluşturulmasını mümkün kılan bir UTM (Bütünleşik Güvenlik Cihazı) yazılım sağlayıcısı olarak karşımıza çıkıyor.

Şirketin birinci taraf çözümleri ayrıca, LVNL (Hollanda) ve Avinor (Norveç) dahil olmak üzere dünyanın önde gelen havacılık otoritelerine ve kuruluşlarına güç vererek, onları drone trafiğini güvenli bir şekilde ulusal operasyonlara yönetme ve entegre etme konusunda yeni yeteneklerle güçlendiriyor.

Altitude Angel tarafından geliştirilen ARROW, Reading, Oxford, Milton Keynes, Cambridge, Coventry ve Rugby üzerinde hava sahasını kapsayan 165 millik bir drone koridoru yaratan Project Skyway’in üzerine inşa edilen temel teknoloji oluyor. Project Skyway ile birlikte BT Group ortak bir anlaşma yapıyor ve iş birliklerinin kapısı açılıyor.

Altitude Angel

BT Group, İngiltere’nin önde gelen sabit ve mobil telekomünikasyon ve ilgili güvenli dijital ürün, çözüm ve hizmet sağlayıcısı olarak lanse ediliyor. Ayrıca 180 ülkedeki müşterilere yönetilen telekomünikasyon, güvenlik ve ağ ve BT altyapı hizmetleri sağlıyor.

Altitude Angel’ın ARROW kule ağını kurmak ve yönetmek için BT Group, bağlantı, ağ altyapısı ve ölçeklendirme uzmanlığını sağlayacak. BT Group, altyapının otomatik, akıllı drone denetimleri ve perakende drone teslimatları için ticari yardım sunmanın yanı sıra, Altitude Angel’ın yazılımının ana distribütörü olarak hizmet verecek.

Şirket, acil servislere ve savunma sektörüne daha iyi yetenekler kazandıracak bu teknolojinin akıllı şehirlerin büyümesini kolaylaştıracağını düşünüyor.

Altitude Angel CEO’su ve kurucusu Richard Parker, “BT Group ile Altitude Angel, Birleşik Krallık’ta otomatikleştirilmiş ticari drone operasyonlarını büyük ölçekte günlük bir gerçeklik haline getirme tutkusunu paylaşan bir ortağa sahip. ARROW teknolojimizi BT Group’un önemli iletişim altyapısı ile birleştirerek ARROW’u hızla geniş kitlelere ulaştırabiliyoruz.” dedi.

Altitude Angel, aldığı yatırımı ticari ve perakende kullanım durumlarını destekleyerek ARROW teknolojisinin yaygınlaşmasını hızlandırmak istiyor. Aynı zamanda droneların temel hizmetlerin sunulma biçiminde devrim yaratmasının önünü açacağını söylüyor.

İki şirket arasında yapılan anlaşmayla beraber Altitude Angel’ın teknolojisini uzun mesafeli drone uçuşlarına izin verecek şekilde geliştirme, temel ve gerekli olan ürünlerin daha hızlı teslimatını desteklemek için kullanılacak. 20230 yılında 45 milyar sterlinlik bir pazarda yer almak için önemli bir ilk adım oluşuyor.

Güncel İçerikler