Razer, CES 2023 etkinliğinde yeni ürünlerini tanıttı

Dünyanın ilk kafa izleme yapay zekasına sahip hüzmeleme özellikli soundbar'ı ve şimdiye kadarki en güçlü Razer Blade'leri gibi yeni teknolojileri piyasaya süren Razer, CES 2023 etkinliğiyle beraber yeni yıla her yerdeki oyuncular için yeni ürünlerle başlıyor.

Oyuncular için önde gelen küresel yaşam tarzı markası Razer, CES 2023‘teki vitrinini katılımcıların özel ilk bakışlar elde etmesi için yepyeni, yenilikçi teknolojilerle açıyor. Çığır açan konseptler ve ürün duyurularının yapılacağı CES 2023, bunların yanında oyuncular ve teknoloji meraklıları için yakında çıkacak olan en iyi Android el konsolu Razer Edge ile tanışma fırsatı da sunuyor.

Razer Edge ve Razer Edge 5G

6.8″ AMOLED ekran ve 144Hz yenileme hızına sahip 2400×1080 FHD+ çözünürlükle geliştirilen Razer Edge, sğrekli online bir mobil oyun deneyimi için idealdir. Elde taşınabilen konsol, en yeni Snapdragon G3x Gen 1 Oyun Platformu için özel olarak güçlendirilmiş ve geliştirilmiş ilk cihazdır. Yolda oyun oynarken performanstan ödün vermek zorunda kalmadan en iyi AAA ve yerel oyunları uzun oturumlarda oynamak için aktif soğutma özelliği ile amaca yönelik olarak üretilmiştir.

Razer Edge, 26 Ocak’ta ABD’de iki versiyon halinde piyasaya sürülecek: Razer Edge (Wi-Fi) yalnızca ABD genelindeki Razer.com ve RazerStore gibi fiziksel ve online mağazarlda yer alıyor. Razer Edge 5G yalnızca Verizon.com ve Verizon mağaza konumlarında satılacak. Razer Edge 5G fiyatlandırması için daha fazla ayrıntıya Verizon aracılığıyla buradan ulaşabilirsiniz.

Project Carol Konsept Tasarımı 

Razer, oyuncuları yeni bir ses ve dokunma deneyimi dünyasına götüren, etrafı saran yakın alan surround ses ve dokunsal özelliklere sahip dünyanın ilk yastığı Project Carol’ı sunar. Project Carol; Razer’ın yeni ürün tasarımlarını keşfetmeye, Razer’ın gelecekteki ürün portföyünü etkilemeye ve yol boyunca birden fazla CES Innovation ve Best of Show Ödülü kazanmaya adanmış bir ekip olan yenilikçi Ar-Ge bölümünün en son konsept tasarımıdır.

Project Carol, büyüleyici bir oyun deneyimi için 7.1 surround ses ile net, saf ses için yakın alan surround sesin akıllıca kullanımıyla sürükleyiciliği ve gerçekçiliği yeni zirvelere taşıyor. Geleneksel hoparlörlerin aksine, Project Carol’ın yakın alan surround sesi, daha yakın, daha doğrudan arka ses sağlayarak daha kuşatıcı bir ses ortamı sunar. Project Carol, ödüllü Razer HyperSense teknolojisi tarafından desteklenmektedir. Yastık, oyun seslerini gerçek zamanlı olarak haptik geri bildirime dönüştürerek oyuncuların arkalarında olan biten her şeyi hissetmelerini sağlayarak onları aksiyonun tam ortasına yerleştiriyor.

Project Carol; PC’de yerel olarak desteklenir ve elastik, ayarlanabilir kayışlar aracılığıyla Razer’ın popüler Iskur ve Enki serileri dahil tüm oyun koltuklarına uyacak şekilde tasarlanmıştır. 2.4 GHz kablosuz bağlanan Project Carol, şarj edilmeden 8 saate kadar oyun oynama imkânı sunar.

Razer’ın Project Carol’ı hakkında daha fazla bilgi için buradaki linke tıklayın.

Yeni nesil Razer Blade’ler

Razer Blade’in 2023’teki bu evrimi; daha büyük, son teknoloji 16:10 en-boy oranlı ekranı ile en yeni ve en güçlü grafik ve işlemci teknolojilerini yine Razer’ın imzası olan ince ve hafif kasasında birleştirerek dizüstü oyun bilgisayarları için bir paradigma değişikliğine geçiş yapıyor.

CES’te tanıtılan yeni Razer Blade 16 ve Razer Blade 18; en son 13. nesil Intel Core i9 HX yonga seti, NVIDIA’nın 175W TGP’ye kadar çalışan yeni nesil RTX 40 serisi grafik işlemcisi ve yükseltilebilir DDR5 5600MHz bellek ile donatılmıştır. Tüm bu güç, termal alanda daha fazla ilerlemeyi kolaylaştıran Razer’ın, patentli buhar odası soğutma teknolojisini genişletilmesiyle ortaya çıkan tasarım felsefesindeki evrim sayesinde mümkün kılındı.

Razer Blade 16

İkonik işlenmiş alüminyum kasa içinde Blade 16, performansı ve taşınabilirliği her zamankinden daha ileriye taşıyor. 1.50 Grafik Gücü Yoğunluğunda (GPD), Blade 16 şu anda mevcut olan diğer tüm 16 inç dizüstü oyun bilgisayarlarından inç küp başına %35 daha fazla grafik gücü sağlama yeteneğine sahip oluyor.

Blade 16; grafik gücünün her döngüsünün tam potansiyelde kullanılması için 1000 nit tepe parlaklığı ve 3 ms’den daha az tepki süresi sağlayan dünyanın ilk 16 inç HDR özellikli çift modlu mini LED ekranıyla, görüntü teknolojisinde en iyiyi kullanma geleneğini sürdürüyor.  Bu ekranın ana özelliği, istenen uygulamaya uyması için “İçerik Oluşturucu” ve “Oyuncu” modları arasında kesintisiz geçişe izin veren ikili yerel mod tercihidir. İçerik Oluşturucu modu; 120 Hz yenileme hızıyla keskin UHD+ yerel çözünürlük sağlarken, Oyuncu modu; yerel FHD+’da ultra akıcı 240 Hz yenileme hızı sağlar.

Yeni Razer Blade 16 hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayın. Blade 16, Q1 2023’te Razer.com, RazerStores ve seçkin perakendecilerde 2.699,99 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Razer Blade 18

Blade 18 ile Razer, 18 inç dizüstü bilgisayar kategorisine agresif bir ilk adım atarak geniş format dizüstü bilgisayarı yeniden tanımlıyor. Blade 18, Razer’ın şimdiye kadarki en güçlü dizüstü bilgisayarıdır. Sıkı oyuncular ve profesyonel içerik oluşturucular için üretilmiş bir cihaz olarak karşımıza çıkıyor.

Kusursuz renk doğruluğu, keskin çözünürlük ve hızlı yanıt sağlayan 18 inçlik QHD+ 240Hz yüksek yenileme hızına sahip geniş ekranıyla, bir Blade’de bugüne kadarki en büyük ekran alanını sunuyor. Üstelik tüm bunlar, Blade’lerin bilindik birinci sınıf, şık estetik form faktöründen ödün vermeden gerçekleşti. Gerçek bir masaüstü yerine geçen Blade 18, masaüstü düzeyinde performansın yanı sıra tam bir masaüstü ve çevre birimi kurulumundan beklenen bir dizi özelliği de beraberinde geitrir: 5 MP kamera, THX uzamsal ses 6 hoparlörlü dizi, yükseltilebilir bileşenler, kapsamlı bağlantı noktası seçimi ve hiper verimli buhar odası soğutması.

Yeni Razer Blade 18 hakkında daha fazla bilgi için buraya bakabilirsinz. Blade 18, Q1 2023’te Razer.com, RazerStores ve seçkin perakendecilerde 2.899,99 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Razer Leviathan V2 Pro 

Razer Leviathan V2 Pro, baş izleme yapay zekasına sahip masaüstü için dünyanın ilk hüzmeleme özellikli soundbar’ı olarak 3D sesteki en son yeniliği temsil ediyor. Sürükleyici ses öncüsü THX ve önde gelen 3D ses hüzmesi oluşturma uzmanı Audioscenic ile ortaklaşa geliştirilen Razer’ın yeni PC soundbar’ı, her iki dünyanın da en iyisini sunarak kullanıcıların en iyi dinleme deneyimi için her zaman doğru noktada olmalarını sağlayan bir surround ses alanı yaratır. Tüm bunlar, basit bir kurulumla kompakt, birinci sınıf bir form faktöründe toplanmıştır. Bu da kullanıcılara dağınıklıktan arınmış bir masaüstü sağlıyor.

Hüzmeleme (Beamforming) yapan surround ses ile kafa takip eden AI teknolojisini birleştiren Leviathan V2 Pro, kullanıcının konumunu algılayan entegre IR kamera sayesinde sürükleyici 3D ses sunar. Bu, soundbar’ın ses ışınlarını dinleyicinin konumuna gerçek zamanlı olarak uyarlamasını sağlayarak dinleyicilerin en iyi ses deneyimi için her zaman doğru noktada olmasını sağlar.

Sürükleyici bir deneyim için THX Spatial Audio tarafından desteklenen Audioscenic kullanıcı uyarlamalı hüzmeleme ile birleşen soundbar, tüm eğlence ihtiyaçlarınız için gerçeğe yakın 3D ses sağlar. 3D ses iki modda deneyimlenebilir: THX Spatial Audio Virtual Headset; herhangi bir stereo içerik içindir ve size daha önce yalnızca kulaklıklarda bulunan kesin konumsal sesi sağlarken, THX Spatial Audio Virtual Speakers; kullanıcıların normalde eksiksiz bir ev sinema sistemi ile deneyimleyecekleri geniş, odayı dolduran ses alanı sağlayan herhangi birden fazla kanallı içerikler içindir.

Yanında verilen subwoofer ile Leviathan V2 Pro çok sürücülü PC ses çubuğu, Razer Chroma RGB desteğiyle canlı (crisp), net tiz ve derin (clear treble and deep), vurucu (punchy) bas sunar. 30 aydınlatma bölgesi, 16.8 milyon renk ve 200’den fazla oyun desteği ile daha derin bir atmosfer sağlamak amacıyla oyun cihazları için dünyanın en büyük aydınlatma ekosistemine entegre edilmiştir.

Razer Leviathan V2 Pro hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayın. Ocak 2023’ten itibaren Razer.com ve RazerStores’ta 399,99 dolar / 489,99 eurodan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Razer Kiyo Pro Ultra

Sensör ne kadar büyük olursa görüntü kalitesi o kadar iyi olur: Razer Kiyo Pro Ultra, içerik oluşturma ve yayınların görsel standartlarını yeniden tanımlar.  İçerik oluşturucuları, şimdiye kadar bir web kamerasında kullanılan en büyük sensöre sahip Razer’ın en güçlü web kamerasında, tak ve çalıştır basitliğiyle DSLR düzeyinde ayrıntı ve netliği deneyimleyebiliyor.

Razer’ın yeni profesyonel web kamerasının kalbinde olağanüstü ayrıntı ve renk için her pikselde daha fazla ışık ve görüntü verisi yakalamak adına 2,9 μm piksel boyutuna sahip sektör lideri ultra büyük Sony 1/1.2″ STARVIS 2 sensörü bulunmaktadır. Sensörün tam potansiyelini en üst düzeye çıkarmak için Kiyo Pro Ultra, diğer web kameralarına kıyasla neredeyse dört kat daha fazla ışık yakalayabilen ve düşük ışıkta bile canlı, net görüntüler sağlayan özel, ultra geniş F/1.7 diyaframlı bir lens ile donatılmıştır.

Bu olağanüstü görüntü doğruluğu, ham 4K 30 FPS (veya 1080P 60 FPS) çekimi, sıkıştırılmamış 4K 24 FPS, 1440p 30 FPS veya 1080p 60 FPS’ye dönüştürüp stream yayınınıza aktarabilir. Yayıncıların her zaman ilgi odağı olmasını sağlamak için Kiyo Pro Ultra’nın yapay zeka destekli Yüz İzlemeli Otomatik Odaklama özelliği, gerçek bokeh efekti sayesinde arka planı ustaca bulanıklaştırırken keskin, sabit odak sağlamak için kullanıcının yüzünü takip eder. Bütün bunlar, herhangi bir ek donanım veya yazılıma ihtiyaç duymadan gerçekleşir.

30FPS’de Yüksek Dinamik Aralık (HDR) desteği ile birleştiğinde Kiyo Pro Ultra yayıncıların gerçekçi renkler elde edebilmesini sağlamak için daha koyu veya daha açık tonlarda bile renkleri öne çıkaran görsel detaylar ve dokular sunmak adına, aydınlatmayı ve kontrastı otomatik olarak iyileştirirken fazla veya az pozlanmış alanları düzeltir.   İçerik oluşturucular, ISO, deklanşör hızı, kaydırma, eğme ve daha fazla özelliği kapsamlı şekilde özelleştirip, içerik kalitelerinde ince ayar yapma işini Razer Synapse ile daha da ileri götürebilir.

Ayrıca Kiyo Pro Ultra, doğrudan, sorunsuz USB 3.0 bağlantısı aracılığıyla birkaç dakika içinde takılabilir ve çevrimiçi olabilir, bu da kullanıcıların gerçekten profesyonel video kalitesine hızlı ve kolay erişim sağlamasına olanak tanır.

Razer Kiyo Pro Ultra hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayın. 5 Ocak 2023’te 299,99 dolar / 349,99 eurodan başlayan fiyatlarla yalnızca Razer.com ve RazerStore’larda satışa sunulacak.

Meta Quest 2 için tasarlanmış VR çevre birimleri

Razer ayrıca Meta Quest 2 için iki VR aksesuarı da tanıttı: Razer Ayarlanabilir Kafa Kayışı Sistemi ve Razer Yüz Arayüzü. VR oyununu genişletmek ve konforu artırmak için Ayarlanabilir Kafa Kayışı Sistemi ve Yüz Arayüzü, insan faktörlerinde lider bir uzman olan ResMed ile işbirliği içinde Razer tarafından Meta Quest 2 için geliştirildi.

Uzun süreli konfor ve ağırlık dengeli destek için tasarlanan Razer Ayarlanabilir Kafa Kayışı Sistemi, tüm kafa şekilleri düşünülerek oluşturulmuştur. Yüksek performanslı naylon malzeme güvenilirlik, rahatlık ve dayanıklılık sağlarken, optimize edilmiş ağırlık dağılımı aktif oyun sırasında daha fazla denge sağlar. Yumuşak ayarlanabilir askılar, oyuncuların mükemmel uyumlarını bulmalarına yardımcı olur ve hızlı giyilen tasarım, oyuna devam etmede çok az kesinti sağlar.

Razer Yüz Arayüzü, genişletilmiş konfor ve optimize edilmiş destek için geliştirilmiştir. Ultra ince dokulu ve profilli zarlarla oluşturulan Razer Yüz Arayüzü, yüz basıncını ortadan kaldırır ve tıbbi sınıf, hipoalerjenik malzemelerin kullanımı cilt tahrişini azaltmaya yardımcı olur. Arayüz aynı zamanda havalandırma sağlarken ışığı da engeller, böylece oyuncular tavizsiz bir sarmal deneyimi yaşarlar. Çatlaksız yüzey, daha iyi hijyen ve daha kolay temizlik bakımı sağlarken konturlu 3D profil, konfor ve desteğin mükemmel dengesini sağlar.

Razer’ın Meta Quest 2 için VR çevre birimleri, ileride diğer bölgelerde de satışa çıkma planları ile 2023’ün ilk çeyreğinde ABD’de satışa başlayacak. Daha fazla bilgi için buraya tıklayın.

Güncel İçerikler