Sony ve Honda, Afeela markasıyla ortaklaşa elektrikli araç üretecek [CES 2023]

Sony ve Honda, ortaklaşa elektrikli araçlara odaklandıkları Afeela markasını CES 2023 etkinliğinde tanıttı.

Japon teknoloji devi Sony ve Japon otomobil devi Honda, beraber elektrikli araç üretecekleri Afeela markasını CES 2023 etkinliğinde duyurdu. Afeela ile ilgili ilk prototip de tanıtım esnasında teknoloji severlerle buluşturuldu.

Düzenlenen etkinlikte Sony CEO’su Kenichiro Yoshida, şirketin otonom yeteneklere sahip ve hareketli eğlence alanlarına dönüştürülen araçlar üretmeye öncelik veren mobilite felsefesinden bahsetti. Söz konusu Sony olduğunda araç içi eğlence sistemlerinde fark yaratılacağı kolaylıkla tahmin ediliyor.

Sony ve Honda daha önce yeni elektrikli aracın ilk olarak Honda’nın Kuzey Amerika fabrikasında üretileceğini ve sınırlı koşullar altında Seviye 3 otonom sürüş özelliklerine sahip olacağını söylemişti. Seviye 3 özerklik, arabanın trafik sıkışıklığı gibi durumlarda kendi kendine gidebileceği ancak sistem talep ettiğinde insan sürücünün görevi devralması gerektiği anlamına geliyor.

Sony bugün, aracın diğer yol kullanıcılarıyla etkileşime girmesine ve gerekli bilgileri paylaşmasına olanak tanıyan, aracın ön kısmında yer alan eğlence ekranı da dahil olmak üzere aracın tasarımıyla ilgili yeni ayrıntıları açıkladı.

Yoshida, prototipte ayrıca emniyet ve güvenliği sağlamak için aracın içinde ve dışında 45 kamera ve sensörle donatıldığını söyledi. Kazaları önlemek için kabin içi sensörler sürücünün durumunu sürekli olarak izleyecek.

Afeela’nın müşteriler için sınıfının en iyisi eğlenceyi sistemleri sunacağı iddia ediliyor. Sony-Honda JV, Epics Games’in 3D bilgisayar grafik oyun motoru olan Unreal Engine’i araçlarına entegre ederek sadece arabalardaki eğlenceyi değil, aynı zamanda iletişim ve güvenliği de görselleştirmeye yardımcı olacak.

Yoshida, Filmlere, oyunlara ve müziğe ek olarak, UX ve UI teknolojilerindeki uzmanlığımızı kullanarak yeni bir kabin içi deneyimi sunmayı planlıyoruz. dedi.

Afeelas’ın ön siparişlerinin 2025’in ilk yarısında planlandığı ve satışlara aynı yıl başlanacağı açıkladı. İlk sevkiyatlar 2026 baharında Kuzey Amerika’daki müşterilere teslim edilecek.

Güncel İçerikler