Hassas tıp alanında faaliyet gösteren GE HealthCare, Nasdaq’ta işlem görmeye başlıyor

Hassas tıp (Precision Care) alanında öncü bir firma olan GE HealthCare, sağlık hizmetlerinde sınırların ortadan kalktığı bir dünya yaratmaya odaklanıyor.

GE HealthCare, daha önce duyurusu yapılmış olan GE’den ayrılma işlemlerinin tamamlandığını bildirdi. GE HealthCare, borsanın bugünkü açılışından itibaren, Nasdaq’ta “GEHC” sembolüyle bağımsız bir şirket olarak işlem görmeye başlayacak. Nasdaq borsasının açılış gongunu uzaktan, Wisconsin’den çalan ilk şirket GE HealthCare olacak. Dünyanın dört bir yanından çalışanlar, şirketin Waukesha Wisconsin’deki üretim tesisindeki liderlerine sanal ve fiziksel olarak eşlik edecek.

GE HealthCare Başkanı ve CEO’su Peter Arduini, konuyla ilgili olarak, “Bugün, bağımsız bir şirket haline gelmemizin ilk günü ve GE HealthCare olarak çok heyecanlıyız. Hassas Tıpta dünya liderliği konumumuzu güçlendiren yeni bir sayfa açıyoruz. Gerçek bir sektör dönüşümünün eşiğindeyiz. Bu dönüşümde, daha hassas, bağlantılı ve verimli sağlık hizmetlerine duyulan ihtiyaç artarken, dijital inovasyonlar sayesinde hastaların ve sağlık hizmeti sağlayıcılarının deneyimi yeniden şekilleniyor. Tüm dünyadaki GE HealthCare çalışanları, sağlık hizmetlerinde sınırların ortada kalktığı bir dünya yaratma hedefinde birleşiyor. Önümüzdeki dönemde sağlık hizmeti sunucularına, hastalara ve paydaşlara hizmet etmeyi dört gözle bekliyoruz.” dedi.

GE HealthCare, 160’tan fazla ülkedeki varlığı ve dünya çapında yaklaşık 51.000 çalışanıyla yılda bir milyardan fazla hastaya hizmet sunuyor. Ar-Ge faaliyetlerine yıllık 1 milyar dolardan fazla yatırım yapan şirketin geliri yaklaşık 18 milyar dolar. GE HealthCare, Görüntüleme, Ultrason, Hasta Bakım Çözümleri ve Farmasötik Teşhis olmak üzere, dört iş segmentinde 4 milyondan fazla ekipmandan oluşan kurulu bir sisteme sahip.

Şirket, 2021’de içinde bulunduğu 84 milyar dolarlık pazarların değerinin 2025’te 102 milyar dolara çıkmasını öngörüyor. Bu artış, görüntüleme, laboratuvar, patoloji, genom bilimi ve diğer kaynaklardan gelen hasta verilerini güvenli bir şekilde entegre etme yoluyla, şirketin Hassas Tıp stratejisin güçlenip uygulanması için önemli fırsatlar sunuyor. Bu veriler daha sonra, Hassas Tıp çerçevesinde, şirketin Edison platformu ve dijital uygulamalarının sağladığı yapay zeka desteğiyle katmanlandırılıyor. Hassas Tıp stratejisi, klinisyenlerin hastalıkları teşhis edip en uygun tedaviyi belirlemesine yardımcı olan bilgiler sunarak, hasta için mümkün olan en etkin kararların alınmasını sağlıyor.

GE HealthCare’in ayrılma işlemindeki hisse dağılımı, GE HealthCare’in tedavüldeki hisselerinin en az %80,1’inin GE hissedarlarına orantılı olarak dağıtılması şeklinde gerçekleşti. GE HealthCare’in adi hisselerinin yaklaşık %19,9’unu ise GE elinde tuttu.

GE HealthCare Başkanı ve CEO’su Pete Arduini ve şirketin CFO’su Helmut Zodl, 10 Ocak 2023 tarihinde Pasifik saatiyle 11:15, Avrupa saatiyle 14:15’te düzenlenecek olan 41. Yıllık J.P. Morgan Healthcare Konferansı’nda sunum yapacak.

Güncel İçerikler