Aeolus Robotics, otonom robotu aeo’yu duyurdu [CES 2023]

Herkesin yaşam kalitesini artırmak için akıllı robotları kullanmayı planlayan Aeolus Robotics, otonom robotu aeo'yu CES 2023 etkinliğinde görücüye çıkardı.

Aeolus Robotics, teslimat, güvenlik, yaşlı bakımı, kiosk operasyonu dahil olmak üzere çeşitli hizmet görevleri için yeni uygulamalar sağlayan çift kollu insansı robot aeo‘yu CES 2023‘te duyurdu. Akıllı robot, birbirinden işlevsel özellikleriyle dikkatleri üzerine çekiyor.

Girişimin aeo tarafından yürütülen uygulamalı hizmet yaklaşımı, kapıları açmak, nesneleri almak ve asansöre binmek gibi temel görevleri gerçekleştirmek için benzersiz mobiliteyi gelişmiş işlevsellikle birleştiriyor. 

aeo, hizmet robotu olarak karşımıza çıkıyor. Tak – çalıştır ekleri ve Japonya’dan Asratec ve Tayvan’dan Malibu AI gibi üçüncü taraf geliştiricilerle entegrasyon imkanı sunuyor. İkili kollar, aeo’nun bir kolla teslimat veya dezenfeksiyon gibi görevleri yerine getirmesine izin veren yedi serbestlik derecesine (DOF) sahiptir. Diğer kol ise asansörleri çalıştırma ve kapıları açma gibi hareketlilik görevleri için serbest oluyor. aeo, sekiz kiloluk tek kol kaldırma kapasitesine sahip Aeolus’un üçüncü nesil kollarına sahip olduğu için daha donanımlı görünüyor. aeo’nun görüş algoritmaları, yaşlı bakımı güvenliği için sakinlerin duruşunu ve konumunu belirlemekten aeo’nun güvenlik hizmetleri için açık pencereleri veya yanlış yerleştirilmiş sırt çantalarını tespit etmeye kadar çok çeşitli yetenekler sağlıyor.

Aeolus Robotics Global CEO’su Alexander Huang, “Yaşam kalitesini artıracak robotlar yaratmak ve robotların toplum üzerinde zaten sahip olduğu olumlu etkiyi ilerletmeyi hedefliyoruz. 2018’deki ilk tek kollu robotumuz, bir robot asistanın başarabileceği en son teknolojiye sahip oldu. Şimdilerde ise daha fazlasını yapmak istedik. Robotları yaşlı bakımı, hastaneler, toplu taşıma ve oteller gibi çok çeşitli ortamlarda konuşlandırma deneyimimiz, bizi çift kollu insansı robot aeo’muzu geliştirmeye yöneltti.” dedi. 

Akıllı robot, Japonya , Hong Kong ve Taipei’de kullanılıyor. Aeolus Robotics şu anda site sakinlerinin güvenliği için gece devriyesi, hastane genelinde tıbbi malzeme dağıtımı, tesislerin dezenfekte edilmesi, izinsiz girenler veya kaybolan eşyalar için ofisler ve okullarda devriye gezme ve bunun gibi çok çeşitli hizmetler sunuyor.

Güncel İçerikler