Aromajoin, AromaPlayer ile videolardaki kokuları gerçeğe dönüştürüyor [CES 2023]

Teknoloji odağında kullanıcıları gerçekliği daha da artıracak cihazlar geliştiren Aromajoin, videolardaki kokuları gerçek hayatta almamızı sağlayan AromaPlayer cihazını CES 2023'te tanıttı.

Japonya merkezli teknoloji girişimi Aromajoin, videolardaki kokuları gerçek hayatta almayı sağlayan AromaPlayer cihazını CES 2023‘te duyurdu. AromaPlayer ile izlenilen videolardaki kokular, gerçek hayatta da deneyimlenebiliyor.

Aromajoin’in tescilli Aroma Shooter teknolojisi ile desteklenen cihaz, çeşitli kokular arasında herhangi bir gecikme olmaksızın ve herhangi bir artık etki olmaksızın anında geçiş yapabilir. AromaPlayer, Google Chrome aracılığıyla erişilebilen bir web uygulaması olarak karşımıza çıkıyor. 

Aromajoin, AromaPlayer’ın insanların burunlarını çekerek daha sürükleyici bir video deneyiminin keyfini çıkarmasını sağladığını söyledi. AromaShooter ayrıca aromaları çevreye herhangi bir koku sızmadan direkt kullanıcının burnuna gelecek şekilde tasarlandığı için çevrede bulunan kişileri de rahatsız etmiyor.

 AromaPlayer, 2012’den beri geliştirilen yalnızca çevrimdışı bağımsız bir uygulamaydı ve
ağırlıklı olarak dijital bilgi ekranlarında kullanılıyordu. Yenilenen AromaPlayer Online ile içerik üreticileri, kendi kokulu içeriklerini oluşturup bunları arkadaşlarıyla paylaşmakta özgür oluyor. 

Şu anda kahveden portakala hatta şampuana kadar değişen birkaç yüz çeşit koku bulunuyor. Aromajoin, sanal ve sürükleyici deneyimleri daha da geliştirmek ve koku koleksiyonunu genişletmek için çalışıyor. Aroma Shooter cihazı, ayrı koku kartuşları için bir tutucuya sahip oluyor. Yazıcıların mürekkebi işleme şekline benzer şekilde çalışıyor. Cihaz koku yaymak için önce ortam havasını emiyor ve bu hava bir kartuştan salınan koku parçacıklarından geçerek kokuyu oluşturuyor. Ardından benzersiz tasarımlı orifisleri aracılığıyla kokulu havayı doğrudan kullanıcının burnuna gönderiyor.

Aromajoin’e kayıt yaptıktan sonra platform üzerinde bulunan videolardaki kokular kolayca alınabiliyor. Hali hazırda birçok video bulunduğu için kullanıcılar hem video izleyip hem de videoda yer alıyormuş gibi kokuya ulaşabiliyor. Koku yayan Aroma Shooter 2 halihazırda piyasada bulunuyor. Aroma Shooter 3 ve Aroma Shooter Wearable’ın bir kitle fonlama kampanyasının ardından yakında piyasaya sürülmesi bekleniyor. AS3 ve ASW, hem VR/XR geliştiricileri hem de tüketiciler tarafından kullanılabilecek.

Güncel İçerikler