DOMiNO Ventures, 2022 yılında metaverse, oyun ve yapay zeka odaklı 12 girişime yatırım yaptı

DOMiNO Ventures, Metaverse, Oyun ve Yapay Zeka alanında ayda ortalama iki girişime yatırım yaptı.

2022 yılının Haziran Ayı’nda faaliyetlerine başlayan DOMiNO Ventures, geçtiğimiz yılın bir özetini paylaştı.

Tecrübeli ekibi ile Türkiye ve Doğu Avrupa ülkelerinde yer alan, global pazarı hedefleyen Metaverse, Oyun ve Yapay Zeka girişimleri odağına alan DOMiNO Ventures, ayda ortalama 2 girişime yatırım yaparak portföy sayısını 12’ye çıkardı.

DOMiNO Ventures ekibi 6 ay içerisinde, 12.700 girişim inceleyip, 3.700 girişim ile ilk görüşme gerçekleştirdi ve 197 girişime detaylı inceleme yaptı.

2022 yılının Ocak Ayı’nda kurulan ve Haziran Ayı’nda faaliyetlerine başlayan Hollanda merkezli DOMiNO Ventures, portföyüne sırasıyla Hirize, Atlas Space, njoyKidz, Artifica, Cineshort, Iftrue‘yu ekledi.

Yatırımlarının 6’sını duyuran fon, yeni yatırımlarını önümüzdeki aylarda duyurmayı planlıyor. Portföyündeki girişim sayısını 6 ay gibi kısa bir süre içerisinde 12’e çıkaran DOMiNO, bu süreçte 6 farklı ülkede birçok etkinlikte, birçok yatırımcı ve girişimci ile görüştü. 6 ay içerisinde 13.000’e yakın girişimi inceleyerek 3.700 görüşme yapan DOMiNO Ventures ekibi, global pazarda rekabet edebilecek Türkiye ve Doğu Avrupa merkezli teknoloji girişimlerine yatırım yapmaya devam ederek, portföyündeki girişim sayısını 27’ye çıkarmayı hedefliyor.

6 farklı ülke ziyareti, 45 farklı global ve yerel partner

DOMiNO Ventures, açıkladığı 6 yatırımı ile beraber şu anda aktif olan 12 yatırımın toplam değerlemesi 148.7 Milyon Doları bulurken, portföyün yüzde 50’si SaaS, yüzde 30’u Metaverse, yüzde 10’u Blockchain ve yüzde 10’u Gaming girişimlerinden oluşuyor. 6 farklı ülke ziyareti ile beraber yüzde 45’i global yüzde 55’i yerel 45 farklı ekosistem partnerliği ile girişimcilik ekosistemine katkıda bulunmaktadır.

DOMiNO Ventures, yükselen sektörlere 2023 yılında hız kesmeden yatırım yapmaya devam edecek.

DOMiNO Ventures Yönetici Ortak’ı Mustafa Kopuk; “Geniş ekibimiz ile sadece 6 ay içerisinde 12 global odaklı teknoloji girişimine yatırım yapmayı başardık. 2023 yılı içerisinde Metaverse, Oyun ve Yapay Zeka alanında 16 yeni yatırım yapmayı ve yatırım yapılan girişimlerin küresel pazarın önemli oyuncuları haline gelmelerini hedefliyoruz.” dedi.

Güncel İçerikler