Co Print, 10 milyon TL’lik kitle fonlama turu hedefini 7 dakikada tamamladı

3D yazıcı teknolojileri girişimi Co Print, 10 milyon TL hedefle çıktığı kitle fonlama yatırım turunu 7 dakika gibi rekor bir süreyle tamamladı.

ABD merkezli Kickstarter’in seçili projelere verdiği ”Project We Love” rozetini alan ilk Türk girişimi Co Print, kitle fonlama platformu fonbulucu’da 10 milyon TL hedefle çıktığı kitle fonlama yatırım turunda 20.8 milyon TL yatırım aldı. Mevzuat gereği hedeflenen yatırımın en fazla %120‘si kullanılabilecek. Yalnızca 7 dakika içerisinde tamamlanan bu tur, ilklere imza attı.

Geçen yıl gerçekleşen ilk yatırım turunda 1.587 yatırımcıdan 3 milyon TL yatırım alarak o dönemin kitle fonlaması rekorunu kıran girişim, bu kez şirket paylarının %11’inin arzıyla oldukça kısa bir sürede yeni bir rekora imza atıyor. 2 Şubat 2023’e kadar devam etmesi planlanan tur yalnızca 7 dakikada tamamlandı ve büyük ses getirdi.

Co Print, geçtiğimiz yıl tamamlanan Kickstarter kampanyasında 30 günde 64 farklı ülkeye 400 adet ve 200 bin dolar değerinde ön satış gerçekleştirmişti. Devamında gerçekleştirdiği yüksek çoğunluğu ihracat olan satışlarının sonunda bir yıl dolmadan, üç farklı ürünle dünyanın dört bir yanında 600’den fazla müşteriye ulaştı. fonbulucu’da 2021 Aralık’ta çıktığı yatırım turunun ardından üretim ve iş geliştirme alanlarında ekibini güçlendiren Co Print, geliştirdiği ürünü ile başta Tom’s Hardware’in verdiği İnovasyon Ödülü olmak üzere pek çok ulusal ve uluslararası ödül aldı. Şirket bu turun ardından 3D yazıcı sektöründeki güncel gelişmeleri değerlendirerek Ar-Ge çalışmalarını hızlandırdığı yeni ürünlerini piyasaya sunacak.

Yatırım turu sonrası hedefleri hakkında konuşan Co Print Kurucu Ortağı Fatih Kazım Duymaz, “fonbulucu platformunda çıktığımız bu ikinci yatırım turunda başarılı olmamız halinde 2023’ün ikinci çeyreğinde Co Print Lite ürünümüzü Kickstarter platformu üzerinden minimum 400 bin dolarlık bir kampanyayla global pazara sunacağız. Ardından Co Print ürünümüz için halihazırda geliştirmekte olduğumuz global bayilik ve distribütörlük ağımız üzerinden pazarda hızla büyüme sağlayacağız. 2023’ün üçüncü çeyreğine ulaştığımızda ise en başından beri hedefimiz olan Co Print 3D yazıcı projemizi desteklerinden gurur duyduğumuz Baykar firmasının danışmanlığıyla 2023 yılında bitirerek yıl sonunda seri üretimini ve lansmanını planlamayı hedefliyoruz. Tüm bunları yaparak 3D yazıcı sektöründe Türkiye’yi ve Co Print’i en iyi şekilde temsil edeceğiz.” dedi.

Güncel İçerikler