Startupfon, 2022 yılında 10 girişime yatırım yaptı

Türkiye'nin önde gelen fonlarından Startupfon, 2022 yılına ait verilerini paylaştı.

Melek yatırımcılarla beraber ortak yatırım yapma imkanı sunan Startupfon, 2022 yılına ait verilerini paylaştı. Startupfon, 2021 yılında fon kuruluşunu ve 4 girişime yatırımını tamamladıktan sonra 2022 yılında da yatırımlarına hızla devam etti.

Startupfon 2022 yılında toplamda 10 girişime daha yatırım yaparak portföyünü 14 girişime yükseltti. Fon 2022 yılının sonundaki verilere göre, sadece 1 senenin sonunda 2.6 çarpana ulaştı. 

Fon’un yatırım yaptığı her 1 dolar karşılığına portföydeki girişimler sonraki turlarda 33 dolar değerinde yatırım aldı. 

2022 senesinde Fon’un yatırım yaptığı girişimlere bakıldığında en çok yatırım yapılan sektörler fintech, eğitim/platform, IoT, robotik ve web3.0 alanında faaliyet gösteren girişimler oluyor. 

Startupfon portföy girişimlerindeki kadın ortak oranının %35 olduğu belirtiliyor. Fonda yer alan girişimler, 30’dan fazla ülkeye ihracat yapıyor. Ayrıca 400’den fazla çalışana istihdam sağlıyor.

Fon’daki girişimler Türkiye, İngiltere ve Amerika’da faaliyet gösterip bu bölgelerde istihdam sağlıyor. Girişimlere sektörel olarak bakıldığında fintech, IoT, robotik, web 3.0, sosyal medya, e-ticaret, yapay zeka, spor, İK teknolojileri ve yazılım gibi teknoloji yatırımları daha ön plana çıkıyor.

Startupfon, 2022 yılında yatırımcılara özel “TechInvestor Academy” eğitim ve etkinlik serisini başlattı. Teknoloji yatırımcılığının konuşulduğu Academy’de sektörün öncü fonları ve medya şirketleri gibi çeşitli partnerlerle iş birlikleri ve etkinlikler düzenlendi. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde düzenlenen etkinliklere 100’den fazla yatırımcı ve potansiyel yatırımcılar katıldı. bununla beraber Academy etkinliklerinin tüm hızıyla devam ettiği de belirtiliyor.

Fon’un yatırımcı istatistiklerine bakıldığında, yatırımcıların yaklaşık %60’ı İstanbul dışında yer alıyor.

6 Startupfon portföy girişimi, Fast Company dergisinin 2022’de yayınladığı “En Başarılı 100 Girişim” listesinde yer alıyor. Bu girişimlerin Colendi, EasyCep, Buy Buddy, Delivers.ai, Atlas Space ve Kunduz olduğu biliniyor.

Startupfon 2022 senesinde kitle fonlama platformu lisansına başvurusunu tamamladı. Bu sayede kitle fonlama üzerinden yatırım almak isteyen girişimlerle yatırımcılar bir araya geliyor.

Güncel İçerikler