LG, akıllı telefonlar için optik zoom destekli kamera modüllerini duyurdu

LG, amiral gemisi akıllı telefonlar için 4-9x optik zoom imkanı sunan yeni kamera modüllerini duyurdu.

Güney Koreli teknoloji devi LG, akıllı telefonlar için optik zoom destekli yeni kamera modüllerini duyurdu. LG’nin Innotek departmanı, 4-9x optik zoom imkanı sunuyor.

Optik telefoto zoom kamera modülü, çoğunlukla DSLR veya aynasız kamera gibi profesyonel kameralara uygulanan teleskopik kamera işlevlerini entegre ederek akıllı telefon için geliştirilmiş bir mikro bileşeni bir araya getiriyor. Optik sensör sayesinde uzun mesafeden yakınlaştırma yaparken bile görüntü kalitesinde bozulma olmuyor. Gerek fotoğraf çekerken gerekse video çekerken kullanıcıların rahatlığı önemseniyor.

LG Innotek‘in optik telefoto zoom kamera modülü alanında rakipsiz oluyor. LG Innotek ayrıca yakın zamanda optik telefoto zoom kamera modülü ile CES 2023 İnovasyon Ödülü‘nün sahibi oldu.

Modül takılıyken, sensör 4-9x yakınlaştırma aralığının tamamında tam çözünürlüğü koruyarak telefoto çekimlerde daha fazla ayrıntı sağlıyor. LG ayrıca kamera çıkıntısının boyutunu azaltmak için modülün kalınlığını da azaltıyor. 

Şirket, geliştirdiği teknolojiyi yeni Snapdragon 8 Gen 2 Mobil Platformuna entegre etmek için Qualcomm ile iş birliği yapıyor. Otomatik Odaklama, Otomatik Pozlama, Otomatik Beyaz Dengesi, lens gölgeleme düzeltmesi ve çok daha fazlası bir araya getiriliyor. Kullanıcılar bu gibi alanlara hızla odaklanabilecek.

Yeni modül, 3 Ocak’tan itibaren CES 2023’te duyurulan akıllı telefonlarda görünecek. LG modülle alakalı herhangi bir marka veya model belirtmedi. Yakında Snapdragon 8 Gen 2 yonga seti ile potansiyel olarak kullanabilecek akıllı telefon modelleri de bulunuyor. Bu modeller arasında OnePlus 11 serisi, Xiaomi 13, Motorola X40 ve Oppo Find X yer alıyor. Apple, LG Innotek’in büyük bir müşterisi olduğu için iPhone 15 serisinde de yeni yakınlaştırma modülünün kullanabileceği tahmin ediliyor. 

Güncel İçerikler