Bridgestone, CES 2023’te sürdürülebilirlik ve mobilite odaklı çözümlerini tanıtacak

Bridgestone, CES 2023 etkinliğinde mobilite ve sürdürülebilirlik odaklı çözümlerini ziyaretçilerle buluşturacak.

Araçlar için lastik tedarikçisi Bridgestone, 5-8 Ocak 2023 tarihleri arasında düzenlenecek olan CES 2023 fuarında mobilite ve sürdürülebilirlik odaklı çözümlerini paylaşacak. Marka, CES 2023’te “Yenilenebilir doğal kauçuk ve lastik geri dönüşümü, elektrikli araçlar için Smart Corner lastik ve körük teknolojisi, Kişisel-filo araç yönetimi için dijitalleşme” konularına odaklanacak.

Sürdürülebilir mobilitenin sağlanması, lastik ve kauçuk ürünün ömrünün her aşamasının (Üretim, bakım ve kullanım ömrü sonuna ulaşan malzeme döngüsüne kadar) her adım için süreçleri ve araçları dikkate almasını gerektiriyor. CES’te Bridgestone, uçtan uca lastik vizyonunu ve gelecekte nihai karbon nötr ulaşım hedefiyle araç yönetim deneyimini sergileyecek.

Bridgestone, 2030 yılına kadar geri dönüştürülmüş ve yenilenebilir malzemelerin kullanımını kaynaklarının %40‘ına çıkarmayı planlıyor. 2050 yılına kadar ise %100 sürdürülebilir malzeme kullanma hedefine ulaşmayı planlıyor.

2022’nin başlarında Bridgestone, yeni lastikler oluşturmak için kullanım ömürlerinin sonunda lastiklerin geri dönüştürülmesine odaklanan EVERTIRE INTIATIVE‘ı duyurdu. Bu global hareket sayesinde şirket, lastik geri dönüşüm teknolojilerinin ortak geliştirilmesinde diğer şirketlerle birlikte çalışıyor.

Bridgestone’un Smart Corner çözümü, elektrikli ve otonom araçların performansını, konforunu ve verimliliğini artırırken lastiklerin ömrünü en üst düzeye çıkarmasını sağlıyor. Smart Corner çözümü, hem lastiklerde hem de körüklerde yerleşik, buluta bağlı sensörler kullanarak Bridgestone’un güvenliği, verimliliği ve üretkenliği artıran gerçek zamanlı ve tahmine dayalı içgörüler sunmasını sağlıyor. Bridgestone ENLITEN EV Konsept lastiği, hem yenilenebilir hem de enerji açısından verimli olan yeni malzemelerden yapılıyor. Elektrikli araçlarla ilişkili daha yüksek yük ve aşınma direnci taleplerini karşılarken pil aralığını artırmak için hareket direncini azaltıyor.

Bridgestone tarafından geliştirilen yenilikçi ve sürdürülebilir çözümlerin tamamı CES 2023’te sergilenecek.

Güncel İçerikler