Dijital bankacılık platformu Akulaku, 200 milyon dolar yatırım aldı

Endonezya'da dijital bankacılık faaliyetleri gösteren Akulaku, Japonya'nın en büyük bankalarından biri olan Mitsubishi UFJ Financial Group'tan (MUFG) 200 milyon dolar yatırım aldı.

Güneydoğu Asya’nın önde gelen bankacılık ve dijital finans platformu Akulaku, düzenlenen turda 200 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım, Japonya’nın en büyük bankalarından biri olan Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG) tarafından yapıldı. 

2016 yılında Endonezya’nın başkenti Jakarta’da kurulan girişim, Güneydoğu Asya’da EndonezyaFilipinler ve Malezya’da faaliyet gösteren dijital bankacılık ve finans platformu olarak dikkatleri üzerine çekiyor. Akulaku, dijital bankacılık, dijital finansman, dijital yatırım ve sigorta hizmetleri aracılığıyla gelişmekte olan pazarlardaki yetersiz hizmet alan müşterilerin günlük finansal ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı oluyor. Bankacılık platformu, sanal kredi kartı ve taksitli alışveriş platformunun yanı sıra yatırım platformu ve neobank hizmetleri de sunuyor.

MUFG’nin stratejik yatırımının bir parçası olarak Akulaku, Güneydoğu’daki MUFG şirketleriyle teknoloji, ürün geliştirme, finansman ve dağıtım konularında çeşitli çalışmalar yapacak. MUFG, bölgedeki varlığını büyütmeye odaklanıyor. Akulaku’nun kredi, risk yönetimi, mobil bankacılık ve müşteri edinme alanlarındaki güçlü teknolojik yeteneklerinin bu ortaklığa büyük anlamlar katacağının temennisi oluyor. 

Akulaku

MUFG Bank Küresel Ticari Bankacılık İş Birimi İcra Kurulu Başkanı Kenichi Yamato, Güneydoğu Asya, MUFG için kilit ve ikinci bir ana pazar olarak görülüyor. Akulaku’ya yaptığımız yatırım, bu bölgedeki artan finansal gereksinimleri karşılama taahhüdümüzü daha da sağlamlaştıracak. Akulaku’nun güçlü teknolojisiyle desteklenen dijital finansal hizmetleriyle, bu bölgenin büyümesine daha fazla katkı sağlamamıza yardımcı olacak.” dedi. 

Girişim, 2025 yılına kadar Güneydoğu Asya’da 50 milyon kullanıcıya hizmet etmeyi planlıyor. Yeni yatırımla beraber Akulaku’nun Mitsubishi UFJ Financial Group ile beraber 2023 yılında geliştirdiği ürünlerle yeni pazarlara açılması planlanıyor.

Güncel İçerikler