Sağlık teknolojileri geliştiren Aiosyn, 2 milyon euro yatırım aldı

Sağlık girişimi Aiosyn, patoloji sonuçlarını yapay zekayla analiz edip doktorların işini kolaylaştırmak için 2 milyon euro yatırım aldı.

Gelişmiş klinik teşhis için yapay zekadan yararlan sağlık girişimi Aiosyn, 2 milyon euro yatırım aldı. Health Innovations tarafından yönetilen tura Oost NL ve LUMO Labs katıldı.

2021 yılında Hollanda Nijmegen’de kurulan girişim, yapay zeka tabanlı teknolojiyi kullanarak patolojiye yenilikçi ve yeni bir yaklaşım getiriyor. Aiosyn, patologlar tarafından teşhis kesinliğini artırmalarına ve iş süreçlerini daha verimli hale getirmelerine yardımcı olmak için kullanılabilecek iki algoritma geliştirmeye başladı. Sağlık teknolojileri geliştiren ekip, yüksek kaliteli yapay zeka tabanlı tıbbi cihazlar geliştirmeye yönelik ilk adım olarak yakın zamanda ISO:13485 sertifikası aldı.

Aiosyn CEO’su ve kurucu ortağı Patrick de Boer, “Patoloji alanı, artan iş yükü ve patolog eksikliği nedeniyle zorlanıyor. Aiosyn, dijital patoloji iş akışını ve klinik teşhis görevlerini iyileştirmek için patologlarla yakın sinerji içinde çalışan algoritmalar geliştiriyor.” dedi.

Health Innovations yatırım yöneticisi Yvonne Sijm, “Dijital yeniliklerin sağlık hizmetlerinin geleceğini mümkün kıldığına inanıyoruz. Patoloji, birçok hasta yolculuğunda giderek daha önemli bir rol oynamaktadır. Aiosyn tarafından geliştirilen çözümler, patologları yüksek kaliteli karar verme konusunda destekler. Girişim, patoloğun daha ilginç ve karmaşık görevlere odaklanabilmesi için emek yoğun rutin patoloji görevlerini hazırlıyor. Bu şekilde, hesaplamalı patoloji patologlar için hayatı kolaylaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda kıtlık sorunlarının ele alınmasına da yardımcı oluyor.” dedi.

LUMO Labs ortağı Sven Bakkes, “2022’de sağlık sektöründe yapay zekanın arttığını fark ettik. Sağlık uzmanları ve hastalar üzerinde bir etki yaratma yolunda önemli sonraki adımları atmalarına olanak sağlayacaktır. Onları desteklemek için orada olacağız.” dedi.

Yeni yatırımla beraber girişim, yaptığı çalışmaları hızlandırıp geliştirmeyi ve kısa sürede piyasaya sürmeyi planlıyor.

Güncel İçerikler