Gıda israfını önlemek isteyen OneThird, 2.7 milyon euro yatırım aldı

Gıda kaybını ve gıda israfını önlemek için çalışan yapay zeka destekli bir gıda teknolojisi girişimi OneThird, tohum yatırım turunda 2.7 milyon euro yatırım aldı.

Gıda kaybını ve gıda israfını önlemek için çalışan yapay zeka destekli bir gıda teknolojisi girişimi OneThird, tohum yatırım turunda 2.7 milyon euro yatırım aldı. Pymwymic tarafından yönetilen tura Halma Ventures LimitedSHIFT Invest ve Oost NL katıldı. Girişim, bugüne dek toplamda bugüne kadar 5.75 milyon euro yatırım aldı.

2019 yılında Marco Snikkers tarafından kurulan OneThird’in yapay zeka destekli yakın kızılötesi tarama teknolojisi, çiftçilerin, gıda distribütörlerinin, tüccarların ve müşterilerin taze ürünlerin raf ömrünü doğru bir şekilde tahmin etmesine ve gıda israfını azaltmasına yardımcı oluyor. Girişim, teknolojisinin ortaklara karar vermede yardımcı olacak gerçek zamanlı bilgiler sağlayarak ürün tedarik zinciri boyunca yüzde 25‘e varan oranda israfı ortadan kaldırabileceğini iddia ediyor.

Bu kararlar, son kullanma tarihlerini en üst düzeye çıkarmayı, raf ömrünü korumak için eve daha yakın veya daha kısa bir nakliye mesafesine göndermeyi seçmeyi veya smoothie’ler, kuru dondurulmuş ürünler, çorbalar ve bunlardan başka öğeler yaparak aksi halde bozulacak ürünleri yeniden yönlendirmeyi içeriyor. Şu anda teknoloji, domates, çilek, yaban mersini ve avokadonun raf ömrünü destekliyor ve süresini tahmin ediyor. 2023’ün sonuna doğru kadar üzüm, muz, mango ve ahududu dahil on çeşit ürünü de destekleyecek.

OneThird kurucusu Marco Snikkers, “Yatırım, OneThird teknolojisinin uygulanmasını ilk müşteri tabanımızın ötesinde hızlandırmamıza, uluslararası alanda genişlememize ve daha yüksek yatırım getirisi elde etmelerine yardımcı olacak ve müşterilerimiz için yaratabileceğimiz etkiyi artırmamıza olanak sağlayacak.” dedi.

Yeni yatırım, girişimin yapay zeka destekli teknolojisinin ve operasyonlarının yeni pazarlarda kullanıma sunmasına, Kuzey Amerika ve Avrupa’daki taze ürün tedarik zincirlerini desteklemesine yardımcı olacak.

Güncel İçerikler