Akıllı hava temizleyici Mila, 10 milyon dolar yatırım aldı

Özelleştirilebilir filtreleme seçenekleri sunan akıllı hava temizleyici Mila, 10 milyon dolar yatırım aldı.

Kullanıcıların bütçesine göre çeşitli hava temizliyiciler geliştiren Mila, düzenlenen Seri A turda 10 milyon dolar yatırım aldı. Yartırım turuna, girişimin kurulduğu günden bugüne dek destekleyen Electrolux, Cercano Management ve ismi açıklanmayan global bir marka  katıldığı belirtildi. Yni yatırımla beraber Mila’nın değeri 52 milyon dolar oldu.

3 yıl önce Kickstarter’da ortaya çıkan Mila, müşterilerin ilgilendiği kullanım durumuna ve fiyat noktasına uygun olarak farklı filtre seçeneklerini cihazlarıyla buluşturuyor. Çevreyi göz önünde bulundurarak üretim yapan girişim, bütçe dostu yapısı, kullanıma bağlı olarak sayısız özelleştirme seçeneği ve filtre değiştirme sorununu ortada kaldırmasıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

Mila, havanın ne kadar temizlendiğini kullanıcılarına gösteriyor. Fan hızının ayarlanmasıyla beraber beklenen hava kalitesine ulaşmak için ne kadar zaman geçeceği kolayca belirtiliyor. Sessiz yapısı sayesinde de rakiplerinden kolayca ayrıldığı iddia ediliyor.

Mila CEO’su ve kurucu ortağı Grant Prigge, “Soluduğumuz havanın kalitesi aileler için daha öncelikli hale geldiğinden, büyük bir hava uyanışının zirvesindeyiz. Ancak ürün aileleri genellikle gerçekten işe yarayıp yaramadığına dair çok az bilgi sunuyor. Mila ile aileler iç mekan hava kalitesini zahmetsizce izleyip ve kontrol edebiliyor. Bu yatırım, evlerimizin sağlığını iyileştiren düşünceli, güzel deneyimler oluşturmaya devam ederken artan talebi karşılamamıza olanak tanıyacak.

Yeni yılda, Halo’nun tescilli su filtreleme sistemi sayesinde musluk suyunu gerçekten güvenli hale getiren türünün ilk nemlendiricisi olan Mila Halo’yu piyasaya sürmekten büyük heyecan duyuyoruz. Halo, 2022’de CES İnovasyon Ödülü’nün sahibi oldu. Mila’nın gelecekte evde sağlık hizmetlerine yardımcı olacağına inanıyoruz.” dedi.

Girişim, aldığı yatırımı operasyonlarını büyütmek, ürün portföyünü genişletmek ve daha iyi iç mekan hava kalitesi için küresel ihtiyacı karşılama hedefine yönelik çalışmalar yapmak için harcayacağını açıkladı. Ayrıca hava nemlendirici Halo’nun da piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Güncel İçerikler