TOY Gamification Decards tarafından hazırlanan oyunlaştırma tasarımı kartları yayınlandı

Türkiye'nin ilk ve tek oyunlaştırma kartlarını geliştiren TOY Gamification Decards, 50 bin TL hedefle fongogo üzerinden kitle fonlama yatırım turuna çıktı.

TOY Gamification Decards, Latincede 10 anlamına gelen “DECA” kelimesinden esinlenilmiş ve 183 adet karttan oluşan Türkiye’nin ilk ve tek oyunlaştırma tasarımı olarak karşımıza çıkıyor. GamFed Türkiye Kurucusu ve Akademisyen Ercan Altuğ Yılmaz tarafından  oluşturulan teknik sayesinde 10 adımda oyunlaştırma tasarımı yapılabiliyor ve oyunlaştırma süreci yönetebilmeyi sağlıyor.

Alışkanlığın ve bağlılığın oluşması için oyun tasarımını oluşturan ögelerin oyun dışı bir ortamda kullanılmasına oyunlaştırma deniyor. Oyunlaştırma ortamları günümüzde çok çeşitli amaçlarla kullanılıyor. Çevresel davranışı etkilemek, fiziksel egzersiz için motive etmek, teşvik etmek, güvenli sürüş davranışı veya okullarda ve eğitimde öğrenmeyi geliştirmek gibi alanlarda uygulanıyor. Oyunlaştırma, istenen davranışın ortaya çıkması için kişiyi motive etmesine dayanıyor.

Oyunlaştırma tasarımı kartları için öncelikle referans alacağınız bir model gerekiyor. Örnek olarak, 10 adımlık kısaca adına TOY denilen Türkiye ve Oyunlaştırma baş harflerinden oluşan bir model geliştiriliyor. Bu 10 adım altında tek tek kartlar tasarlanıyor. Bu 10 adım geliştirirken Kevin Werbach’ın 6 adımdan oluşan D6 modelini referans alarak genişletilip güncelleniyor.

Türkiye’nin ilk ve tek oyunlaştırma kartlarını geliştiren TOY Gamification Decards, fongogo üzerinden kitle fonlama yatırım turuna çıktı. 50 bin TL hedefleyen girişime, 28 Ocak 2023 tarihine kadar yatırım yapılabilecek.

Güncel İçerikler