Otonom sürüş için yazılımlar geliştiren Helm.ai, 31 milyon dolar yatırım aldı

Otonom sürüş teknolojisi üzerine çeşitli çözümler üzerinde çalışan Helm.ai, 31 milyon dolar yatırım aldı.

Otonom sürüş teknolojilerini ileriye taşımak için yenilikçi çözümler geliştiren Helm.ai, 31 milyon dolar yatırım aldı. Tura, ACVC Partners, Amplo, Honda Motor Co., Goodyear Ventures ve Sungwoo Hitech katıldı. Yeni yatırım sonucunda girişim, toplamda 78 milyon dolar yatırım aldı 431 milyon dolar değerlemeye ulaştı.

Tudor Achim ve Vlad Voroninski tarafından kurulan Helm.ai, sensörler veya bilgi işlem departmanlarının yerine yazılım kısmına odaklanıyor. Otonom araç geliştiricileri, sürücüsüz aracın öğrenme ve işleme kısmını eğitip geliştirmek için genellikle simülasyon ve yol testi kombinasyonuna ihtiyaç duyuyor. Bununla birlikte insanlar tarafından düzenlenemeler yapılmış veri kümelerine de güveniliyor. Girişim, bu adımları atlayabilen, zaman çizelgesini hızlandıran ve maliyetleri azaltan bir yazılım geliştirdiğini söylüyor. Bu düşük maliyetli platform, gelişmiş sürücü destek sistemleri için özellikle kullanışlı kılıyor.

Faaliyetlerine 6 senedir devam eden girişim, büyük ölçekli filo verilerine, simülasyona veya açıklamaya ihtiyaç duymadan sinir ağlarını eğitebilen yazılımlar geliştirmek için denetimsiz bir öğrenme yaklaşımı kullanıyor. Yazılım aynı zamanda araçta kullanılan bilgi işlem ve sensörlerden bağımsız oluyor. Bu da Helm.ai’ın çok çeşitli müşterilere satış konuşması yapmasına olanak tanıyor.

Voroninski’ye göre Helm.ai, yazılımlarını otomotiv endüstrisindeki çeşitli OEM’lere ve Tier 1 tedarikçilerine “yüksek kaliteli ADAS ve L4 çözümleriyle yazılım farklılaştırmasına” yardımcı olmak için satıyor.

Girişimin kurucu ortağı Vlad Voroninski, “Stratejik olarak, pazara açılma stratejimizin üst düzey ADAS’a odaklanacağını biliyorduk veya birkaç yıldır; stratejimiz son olayların bir fonksiyonu olarak hiç değişmedi. Temel olarak birkaç yıldır otonom sürüş şirketlerinin büyük çoğunluğunun, modası geçmiş teknolojik yaklaşımlar ve standart altı iş modelleri nedeniyle pazara çıkamayacaklarını tahmin ediyorum. Bu yüzden benim için hiçbir şekilde sürpriz olmadı. Otonom sürüş pazarı, tüm yersiz abartı nedeniyle son birkaç yılda genellikle verimli olmadı.” dedi.

Yatırımla beraber girişim, çalışan sayısında artış yapmayı, Ar-Ge çalışmalarını arttırmayı ve ticari ortaklıklarını geliştirmeyi planlıyor.

Güncel İçerikler