Microsoft, Internet Explorer’ı tüm bilgisayarlardan kaldıracağı tarihi açıkladı

Microsoft, birçok kullanıcının ilk tarayıcısı olan Internet Explorer'ın 14 Şubat 2023 tarihinde kullanımdan kaldırılacağını açıkladı.

Microsoft, 27 yıllık tarihiyle ikonik hale gelen meşhur tarayıcısı Internet Explorer için son kullanım tarihini açıkladı. Şirket, 14 Şubat 2023 tarihinde tarayıcıyı tüm bilgisayarlardan kaldıracağını paylaştı.

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, Haziran ayında meşhur tarayıcıyı aşamalı olarak kaldırmaya başladı. Daha önce Microsoft, Internet Explorer 11’in bir Windows güncellemesi yoluyla devre dışı bırakılacağını söylemişti. Bunun yerine, Explorer’a göre daha yeni sayılan Edge’in kendisi için bir güncelleme geliyor. Şirkete göre bu güncelleme, daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlamak ve Edge’e geçişi kolaylaştırmak için yapılıyor.

Internet Explorer’ın aramızdan ayrılması uzun süredir gündemde yer alıyor. 2020’de Microsoft, tarayıcıyı ve Microsoft Edge’in eski sürümünü aşamalı olarak kaldırmak için çalışmalara başladı. O zamandan beri bazı cihazlar, Explorer yerine kademeli olarak Edge’e yönlendirildi. Şubat ayıyla beraber tarayıcı, tamamen kullanım dışı kalacak. 

Yeni gelecek güncellemeyle beraber Windows 10’dan Internet Explorer’a yönelik tüm görsel referansları kaldıracak. Bu gelişme, artık görev çubuğunda veya Başlat menüsünde Internet Explorer logosunu görmeyeceğimiz anlamına geliyor.

Microsoft Edge’in mevcut sürümünün en büyük özelliklerinden biri, temel olarak web sitelerini Internet Explorer’da çalışıyormuş gibi açmanıza izin veren IE Modudur. Bu, iş kullanıcılarının Internet Explorer için tasarlanmış kaynakları kullanmaya devam etmelerini sağlamak için tasarlanmış bir özellik olarak karşımıza çıkıyor. Internet Explorer gerektiren bir siteyi Microsoft Edge’de açmaya çalışırsanız, o siteyi normal şekilde kullanmanıza izin veren IE Moduna geçmeniz isteniyor.

Üzerinde çok espriler yapılan en eski tarayıcılar arasına adını altın harflerle yazılan Internet Explorer için son kullanım tarihi de 14 Şubat olarak açıklandı. Eğer veda öncesi tarayıcıyı tekrar kullanmak isterseniz önünüzde yaklaşık olarak 2 ay daha bulunuyor.

Güncel İçerikler