Teslimat yönetim platformu Carrtell, köprü turda 50 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı

Kobilerin kargo ve teslimat sorunlarına çözüm üreten Carrtell, 2022’deki ikinci yatırım turunu değerlemesini 50 milyon TL’ye çıkararak kapattı. Aldığı devam yatırımı ile sektör payını daha da büyütmeyi ve kobilerin en büyük çözüm ortaklarından biri haline gelmeyi hedefleyen Carrtell, bu yatırımla teknoloji ekibini ve teslimat alternatiflerini genişleteceğini duyurdu.

2022’deki son yatırım turunu 4Minds Capital, Mustafa Yaşar ve Naci Kahraman liderliğinde kapatan Carrtell, 2023 yılında kobilerin kargo ve teslimat konularında insan kaynağını minimum seviyeye düşürmeyi ve tüm kobilere teknolojik çözümler sunmayı planlıyor. Kargo ve teslimat konusunda işletmelerin yaşadığı kargo sorunlarını ortadan kaldırmayı hedefleyen Carrtell, 2020’de 0 TL ile başlayan hikayesiyle yeni girişimler ve girişimcilere ilham kaynağı olmaya devam ediyor.

İlk ürününü 2020 yılının Ağustos ayında çıkaran Carrtell 2022 yılının Haziran ayında piyasaya sürdüğü teslimat yönetim ürünüyle kobilerin geleneksel kargo şirketleriyle yaşadığı sorunlara etkili çözümler üretiyor. Bugüne dek 200’den fazla marka tarafından kullanılan girişimin önümüzdeki yıllarda işletmelerin lojistik maliyetlerini %15 ila %20 arasında düşürmesi bekleniyor. Tüm işletmelere sürdürülebilir, uygun maliyetli ve yüksek kalitede hizmet sunan Carrtell’in önümüzdeki yıllarda çok daha fazla marka tarafından tercih edileceği öngörülüyor.

İşletmelerin teknik personel ihtiyacını da ortadan kaldıran ve böylece maliyetleri makul seviyelere getiren Carrtell’in CEO’su ve kurucu ortağı Batuhan Tosunoğlu, “Teslimat yönetim ürünümüzü 15 farklı sektörden 200’den fazla marka ile test ettik. Kobilerin lojistik ihtiyaçlarını derinlemesine anlamaya odaklanıyor ve müşterilerimizin kargo süreçlerindeki sorunlarına çözüm üreten yazılımımızı geliştirmeye devam ediyoruz. Son 6 ayda yaptığımız geliştirmeler ve stratejik ortaklıklar sayesinde yazılımımızı 81 ilde, çok farklı sektörlerde deneme fırsatı bulduk ve teslimat sorunlarını tamamen çözdük. İşletmeler, Carrtell sayesinde müşterilerine aynı gün teslimat, ertesi gün teslimat, standart teslimat, kapıdan iade alımı, kapıda ürün değişimi gibi farklı hizmetleri tek bir entegrasyonla sunabiliyor ve müşterilerinin ihtiyaçlarını eksiksiz şekilde karşılıyor. Bu sayede işletmelerin satışlarını artırmalarında önemli bir rol oynuyoruz.” dedi.

Navlungo ortaklığı ile kobilerin mikro ihracattaki lojistik ihtiyaçlarını da karşılayan yazılım 2023 yılında dünyanın 130 ülkesine teslimat seçeneklerini de hayata geçirecek.

Kobiler, Lojistik Şirketleri ve Son Kullanıcılar Arasındaki Sorunlar Tarihe Karışıyor

İkinci yatırım turunu değerlendiren Carrtell ekibi, “Kobiler, son tüketici ve lojistik şirketleri arasında verimsiz bir ilişki mevcut. Carrtell küçük ve orta ölçekli işletmelerin kargolarını çok uygun fiyatlarla ve en az riskle gönderebilmelerine olanak sağlıyoruz. Bu esnada kapıdan kapıya teslimat gücümüzü efektif bir şekilde kullanarak kargo acentasına gitme zorunluluğunu ortadan kaldırıyoruz. Ürünler doğrudan işletmelerin deposundan alınıp son tüketicinin adresine gönderiliyor. Bu da hem satıcı hem müşteri için büyük bir avantaj sağlıyor” şeklinde açıklama yaptı.

“Farklı Sektörlerden Farklı İhtiyaçlara Cevap Veriyoruz”

Carrtell kurucu ortaklarından Erem Cem Yalınkılıçlar 2023’te teknolojilerini milyonlarca gönderiyi hızla yönetebilecek ve işletmelerin yemek sipariş edermişçesine kolay kullanabileceği şekilde geliştirecekleri açıklamalarında bulundu. Sözlerine “B2B ve B2C ürün satışı gerçekleştiren kobiler şeffaf ve pürüzsüz bir teslimat deneyimi için bizimle çalışıyor.” ifadeleriyle başlayan Yalınkılıçlar, kozmetikten toptan gıda sektörüne, tekstilden hediyelik eşyaya, pet ürünlerinden depolama şirketlerine kadar geniş bir kapsamda hizmet verdiklerini belirtti. “Odağımız, kobilerin tüm teslimat ihtiyaçlarına tek bir noktadan yönetebilmelerini ve son tüketicilere sorunsuz bir deneyim yaşatmalarını sağlamaktır.” ifadelerini kullanan Yalınkılıçlar, geliştirdikleri çözümlerle çok sayıda sözleşme riskini ortadan kaldırdıklarını, kobilerin kargo şirketleriyle yaşadıkları yorucu süreçleri ve finansal sorunları önlediklerini dile getirdi. Bu sayede işletmelerin servis masraflarının düştüğünü ve hizmet kalitesinin yükseldiğini belirten Erem Cem Yalınkılıçlar, sözlerini “Carrtell; işletmeler, kargo firmaları, e-ticaret altyapıları ve müşteriler arasındaki verimsiz ilişkiyi verimli hale getiren köprü olacak.” şeklinde noktaladı.

Güncel İçerikler